Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Αναστενάρια: Η Ελλάδα σε… αναμμένα κάρβουνα

Γιόρτασε κι εσύ μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ετοιμάσου να γιορτάσεις και να τιμήσεις τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Αλλού με αναστενάρια κι αλλού με πανηγύρια.

Αναμμένα κάρβουνα και Αναστενάρια στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης


Ζήσε ένα μοναδικό λατρευτικό έθιμο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Δες τους Αναστενάρηδες να ανεβαίνουν χωρίς κανένα φόβο και πόνο πάνω στα αναμμένα κάρβουνα και να χορεύουν την ώρα που εσύ θα μένεις αποσβολωμένος και θα αναριωτέσαι πώς τα καταφέρνουν. Ίσως μάλιστα μπεις στον πειρασμό να το δοκιμάσεις κι εσύ. Το εντυπωσιακό αυτό έθιμο ξεκινά στις 21 Μαΐου και συνεχίζεται και τις επόμενες δύο μέρες.

Πήγαινε στην Κωμιακή Νάξου και πιες άφθονο κρασί στο ιστορικό πανηγύρι της περιοχής
Πήγαινε για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στη Νάξο και συνδύασε τις βουτιές στις πανέμορφες παραλίες του νησιού με το πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κωμιακή. Φτάσε στο προαύλιο τις εκκλησίας της κωμιακής και απόλαυσε την παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα, χορό αλλά και φαγοπότι. Χόρεψε σα να μην υπάρχει αύριο στο πανέμορφο κυκλαδίτικο πανηγύρι.

Ζήσε μοναδικό Σαμιώτικο γλέντι στον Ανω Αγιο Κωνσταντίνο
Φύγε για τον Αγιο Κωνσταντίνο στη Σάμο και γίνε μέρος ενός ολόκληρου χωριού που γιορτάζει και γλεντά. Πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής οργανώνουν το βράδυ του Σαββάτου ένα Σαμιώτικο πανηγύρι πραγματικά μοναδικό. Με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά φαγητά αλλά και άφθονο σαμιώτικο κρασί οι ντόπιοι σας περιμένουν για μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν του χωριού τους.

Ένα παραδοσιακό πανηγύρι στην Αγία Τριάδα της Τήνου
Οι Τηνιακοί φημίζονται για τα πανηγύρια τους γι΄ αυτό εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ζωή στην Αγία Τριάδα Τήνου στη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ζήσε ένα παραδοσιακό γλέντι της Τήνου αλλιώτικο απ΄ όλα τ΄ άλλα.

http://thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου