Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 5-5-2017



Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στην κεντρική και βόρεια χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και στο Ιόνιο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Πολίτες β’ κατηγορίας χωρίς τηλεόραση σε Θράκη και Αιγαίο από το 2014



Ζητάνε δορυφορικά πιάτα και στην υπόλοιπη χώρα για να βλέπουν TV
 Η δορυφορική κάλυψη των παραμεθόριων περιοχών σε Θράκη και Αιγαίο, με επιδότηση του αναγκαίου εξοπλισμού στους ψηφιακά αποκλεισμένους πολίτες από το κράτος, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.
Στη Θράκη βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, εγκαινιάζοντας την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια -μέσω Nova και Cosmote TV- σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea.

17 απίστευτες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

  • Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός θεωρείται, από πάρα πολλές απόψεις, ως ένας από τους κορυφαίους πολιτισμούς που υπήρξαν ποτέ σε αυτόν τον πλανήτη- και ο τομέας της τεχνολογίας δεν εξαιρείται από το σύνολο των τομέων όπου διέπρεψε, με πολλές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού κόσμου να «φτάνουν» μέχρι σήμερα.

Ακολουθούν...κάποιες εξ αυτών, για τις οποίες (ίσως) δεν θα περιμένατε ότι ανάγονταν στον αρχαιοελληνικό κόσμο.

Προωθείται το ξεπούλημα ΔΕΗ,ΕΛΠΕ,ΔΕΣΦΑ,ΔΕΠΑ,ΕΥΔΑΠ, κλπ.



Με γοργούς ρυθμούς προωθούνται οι διαδικασίας ξεπουλήματος δημόσιων φορέων και της περιουσίας του ελληνικού κράτους, μέσα από το οποίο θα αποδίδονται στους δανειστές ποσά της τάξης τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ ετησίως, δηλ. 18 δις. Το τεράστιο αυτό ποσό είναι ανεξάρτητο από το υποχρεωτικό πλεόνασμα των 3,5% ( 6 δις) του κρατικού προϋπολογισμού ετησίως που έχει επίσης συμφωνηθεί να δίνεται κάθε χρόνο στους δανειστές.

Παντού υπάρχει Ελληνισμός – Αρχαιοελληνικός βωμός 2.400 ετών βρέθηκε στην Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα απομεινάρια ενός βωμού από μια αρχαιοελληνική κατοικία, η ηλικία της οποίας θεωρείται ότι φτάνει τα 2.400 έτη, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στα περίχωρα της Σεβαστούπολης στην Κριμαία. Ο βωμός, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, περιλαμβάνει απεικονίσεις αρχαίων Ελλήνων θεών.

Χρεωστικό το εκκαθαριστικό της εφορίας ακόμη και με μισθό 410 ευρώ!


Χρεωστικό το εκκαθαριστικό της εφορίας ακόμη και με μισθό 410 ευρώ! - Media

Χρεωστικό εκκαθαριστικό από την εφορία ακόμη και για μισθούς των 410 ευρώ φέρνει η μεγάλη μείωση του αφορολόγητου που έρχεται το 2020 ακόμη και μετά την...
εφαρμογή του αντισταθμιστικού μέτρου της μείωσης του πρώτου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%
Η συμφωνία που καθαρογράφεται στο κομμάτι της μείωσης του αφορολόγητου προβλέπει για τον άγαμο φορολογούμενο και τους συνταξιούχους ότι η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ σήμερα, σε 1.250 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ με την εφαρμογή του αντίμετρου της μείωσης της φορολογίας το αφορολόγητο μειώνεται από τις 8.636 ευρώ στις 6.250 ευρώ.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΤΟΥΣ!



ΜΕ 7,1 ΕΚATOMMYΡIA EYΡΩ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΤΟΥΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ» ΤΟΥ  ROTHSCHILDS, KIM KAI LEGLER 

Την Κυριακή η "Μέρα Μαγιού" της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ένα πανηγύρι χαράς, μία μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στο αγαπημένο αγρόκτημα της Θεσσαλονίκης. Η «Μέρα Μαγιού» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποτελεί ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια κι είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η οποία τον έχει θερμά «αγκαλιάσει».

Ξεκίνησε στο ΑΠΘ η μεγαλύτερη φοιτητική γιορτή της Θεσσαλονίκης!



Η «Φοιτητική Εβδομάδα» συμπληρώνει 59 χρόνια και παρά το γεγονός ότι αποκαλείται εβδομάδα διαρκεί ένα ολόκληρο μήνα
Μετράει 59 χρόνια και φιλοδοξεί να μη βγει ποτέ στη σύνταξη. Έχει υπερφυσικές ιδιότητες, καθώς… `διαστέλλει τον χρόνο, τον υπερτετραπλασιάζει! Ο λόγος για τη «Φοιτητική Εβδομάδα», τη μεγάλη γιορτή του φοιτητικού κόσμου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου.

Νέες επιβαρύνσεις φόρων. Τι αλλάζει για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες

«Κούρεμα» του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες κατά περίπου 3.000 ευρώ που οδηγεί σε έξτρα φόρους έως 650 ευρώ τον χρόνο φέρνει η προκαταρκτική συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές.
Οι φοροεπιβαρύνσεις που θα προκύψουν από το 2020 περιορίζονται μόνο με την εφαρμογή των αντίμετρων, στην περίπτωση που επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και προβλέπουν:

Πόσο μειώνεται το τίμημα για χρήση εκτάσεων σε δασικές περιοχές

Πόσο μειώνεται το τίμημα για χρήση εκτάσεων σε δασικές περιοχές
Οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, υπέγραψαν ΚΥΑ (ΦΕΚ τ.Β 1492) σύμφωνα με την οποία μειώνεται το ύψος του ανταλλάγματος χρήσης, για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα. Το τίμημα αυτό επιβάλλεται ως διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, εξαιτίας της αλλαγής χρήσης αυτών των εκτάσεων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/5/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων