Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Προωθείται το ξεπούλημα ΔΕΗ,ΕΛΠΕ,ΔΕΣΦΑ,ΔΕΠΑ,ΕΥΔΑΠ, κλπ.



Με γοργούς ρυθμούς προωθούνται οι διαδικασίας ξεπουλήματος δημόσιων φορέων και της περιουσίας του ελληνικού κράτους, μέσα από το οποίο θα αποδίδονται στους δανειστές ποσά της τάξης τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ ετησίως, δηλ. 18 δις. Το τεράστιο αυτό ποσό είναι ανεξάρτητο από το υποχρεωτικό πλεόνασμα των 3,5% ( 6 δις) του κρατικού προϋπολογισμού ετησίως που έχει επίσης συμφωνηθεί να δίνεται κάθε χρόνο στους δανειστές.
Έτσι,, εκπληρώνεται η επίμονη απαίτηση των θεσμών για ετήσια αφαίμαξης της χώρας με ποσά της τάξης των 14-15% ετησίως, δηλ. 23-24 δις ευρώ, έναντι των υποτιθέμενων χρεών. Υπενθυμίζεται εδώ, ότι, περίπου το μισό ελληνικό χρέος έχει δημιουργηθεί μέσα στα χρόνια της ευρωζώνης.

Μέσα σε μια τέτοια ολέθρια όσο και πονηρή παγίδα χρέους, το ελληνικό κράτος θα αποδίδει ετησίως στους δανειστές 6 δις από το υποχρεωτικό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμούς και επιπλέον 17-18 δις από το ξεπούλημα των ελληνικών δημόσιων φορέων και κρατικής περιουσία, συνολικά δηλ. 23-24 δις.Καμιά χώρα στον κόσμο ακόμα και οι πλουσιότερες, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν με υποχρεώσεις καταβολής τέτοιων τεράστιων ποσών. Είναι προφανές ότι, η παγίδα χρέους έχει σχεδιαστεί μεθοδικά για την υφαρπαγή και μόνιμη κατοχή ολόκληρης της χώρας.

Και στο έγκλημα αυτό συναινεί η ΠΦΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση, τα υπόλοιπα κομματίδια του κοινοβουλευτικού τόξου, καθώς και οι διάφορες ασώματες κεφαλές, πολιτικάντηδες της συμφοράς που ιδρύουν σωρειδών νεοπαγή κόμματα και υπόσχονται να μας σώσουν μέσα στην ευρωφυλακή !

Μέσα στην παγίδα χρεόυς, όλοι οι δημόσιοι φορείς που μέχρι σήμερα απέδιδαν σημαντικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο ξεπουλιούνται με γοργούς ρυθμούς. Μετά τις τράπεζες, τα 14 αεροδρόμια και το λιμάνι Θεσσαλονίκης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής συμβούλων για τους διαγωνισμούς πώλησης των κρατικών συμμετοχών σε ΟΤΕ (5%), ΕΛΠΕ (35%), ΕΥΔΑΠ (11%), ΕΥΑΘ (23%) και ΔΕΣΦΑ (66%) και ακολουθεί η ΔΕΗ (17%), ΔΕΠΑ (65%) και ΔΑΑ (30%).

Ηδη αυτό έχει συμβεί μία φορά, με τη συμφωνία πώλησης του 17% της ΔΕΗ, τον Μάιο του 2016. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε νόμο του ελληνικού κράτους και συζητήθηκε και στη γερμανική Βουλή, στη συνέχεια αμφισβητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, με μπροστάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει συμφωνηθεί η πώληση του 17% και ότι οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αλλάζουν.Και ότι η διαδικασία πώλησης της ΔΕΗ εμπεριέχει παρανομίες, αλλά ο ίδιος θα τις ψηφίσει αφού έχει εθιστεί να λειτουργεί στη βάση συλλογικών διαδικασιών.

Όλα αυτά ακούγονται ότι είναι εξωφρενικά και εξοργιστικά. Και όμως είναι πραγματικότητα.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου