Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 4-5-2017



Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 αρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα, και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Οι οκτώ προτάσεις για γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης


Μπορεί μια υπόθεση να αναβληθεί ακόμη και 18 φορές; Είναι δυνατόν να μην εντοπίζεται η διεύθυνση Ελληνα πολίτη, ο οποίος πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Οι ενστάσεις σε μια δίκη μπορούν να καθυστερήσουν την ουσιαστική διερεύνησή της έως και μήνες;

Δεν πάμε καλά! Δυστυχώς εκεί μας έχουν φτάσει ... Δείτε τι κάνουν τα ζευγάρια για να γλιτώσουν από κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών


Δείτε τι κάνουν τα ζευγάρια για να γλιτώσουν από κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών

Χωρισμοί μεν αλλά πολλές φορές... από τα χρέη στην εφορία ή τις τράπεζες, είναι το νέο "κόλπο" πολλών φορολογουμένων, το οποίο αποτυπώνεται όχι τόσο στην αύξηση των διαζυγίων, όσο κυρίως στο γεγονός ότι πλέον περίπου το 80% αυτών είναι συναινετικά.

Έκλεισε η συμφωνία ξημερώματα με άγριο τσεκούρι σε συντάξεις, αφορολόγητο και άλλες πολλές καταστροφές

Λευκός καπνός γύρω στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης βγήκε από το Hilton, μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις.

Πλέον, ξεκινά η επίπονη διαδικασία της ψήφισης των νέων επώδυνων μέτρων, με την προσδοκία της συνολικής συμφωνίας που θα συμπεριλαμβάνει και δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Στο 40,8% οι άνεργοι κάτω των 25 χρόνων στην Ελλάδα

Οι άνεργοι κάτω των 25 χρόνων στην Ελλάδα φτάνουν το ποσοστό του 40,8%, ενώ η Ελλάδα παραμένει για έναν ακόμα μήνα πρώτη στους ανέργους στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat ενώ τον Μάρτιο η ανεργία ήταν στα επίπεδα του 8% - στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009 - και στην Ευρωζώνη στο 9,5%, στην Ελλάδα η ανεργία βρισκόταν στα επίπεδα του 23,5%.

Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια του ΑΠΘ



Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα «SmokeFreeBrain» στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν νέοι, άνεργοι και πάσχοντες από πνευμονοπάθεια ή άσθμα καπνιστές
Τις αποτελεσματικότερες για τη διακοπή του καπνίσματος μεθόδους διερευνούν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «SmokeFreeBrain» του ΑΠΘ. Η εκπαίδευση του εγκεφάλου για τη διακοπή του καπνίσματος μέσω της νευροανάδρασης, αλλά και η χρήση ενός φαρμάκου που μπλοκάρει τους υποδοχείς νικοτίνης στον εγκέφαλο, ώστε να μη δίνουν σήμα έλλειψης νικοτίνης, είναι οι δύο μέθοδοι των οποίων η αποτελεσματικότητα διερευνάται στο πλαίσιο του τμήματος του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ανοικτά 30 Κυριακές το χρόνο τα μαγαζιά σε τουριστικές περιοχές



Περιοχές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πειραιά μεταξύ άλλων -"Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες", σχολίασε ο υπ. Οικονομίας - Απεργία στις 7 Μαΐου προγραμματίζει η ΕΣΕΕ
Περίπου 30 Κυριακές θα ανοιγουν τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.

Ακίνητα: Τι αλλάζει με τον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες

Ακίνητα: Τι αλλάζει με τον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Σε νέα αναβολή της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των πραγματικών εμπορικών τιμών της κτηματαγοράς για άλλους έξι μήνες και συγκεκριμένα για τον Δεκέμβριο του 2017 (αντί για τον Ιούνιο του ιδίου έτους), ώστε το νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων να είναι διαθέσιμο για εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2018, συμφώνησαν η κυβέρνηση και οι δανειστές.

Εισαγγελική παρέμβαση για την επαιτεία μετά το πρωτοσέλιδο της «ΜτΚ»



Το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Η μαφία της επαιτείας άπλωσε τα πλοκάμια της στη Θεσσαλονίκη» προκάλεσε παρέμβαση της Δικαιοσύνης
Διπλή προκαταρκτική εξέταση για τη δράση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης επαιτών και εμπορίας ανακυκλώσιμων υλικών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θλιβερή πρωτιά: Στο 8% η ανεργία στην ΕΕ, στο 23,5% στην Ελλάδα


Θλιβερή πρωτιά: Στο 8% η ανεργία στην ΕΕ, στο 23,5% στην Ελλάδα
Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία τόσο στην ΕΕ όσο και σε επίπεδο Ευρωζώνης διατηρεί για άλλο έναν μήνα η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, ενώ τον Μάρτιο η ανεργία ήταν στα επίπεδα του 8% στην ΕΕ– στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009 – και στην Ευρωζώνη στο 9,5%, στην Ελλάδα η ανεργία βρισκόταν στα επίπεδα του 23,5%.

Παραμένει φορέας του δημοσίου η Εγνατία Α.Ε



Σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε να μην συμπεριληφθεί στο υπερ-ταμείο, ενώ θα αναλάβει το έργο παρακολούθησης της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού
Σε τριμερή σύσκεψη (κυβέρνηση -διοίκηση -εργαζόμενοι) που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, αποσαφηνίσθηκαν τα εξής σημεία:

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/5/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων