Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Εισαγγελική παρέμβαση για την επαιτεία μετά το πρωτοσέλιδο της «ΜτΚ»



Το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Η μαφία της επαιτείας άπλωσε τα πλοκάμια της στη Θεσσαλονίκη» προκάλεσε παρέμβαση της Δικαιοσύνης
Διπλή προκαταρκτική εξέταση για τη δράση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης επαιτών και εμπορίας ανακυκλώσιμων υλικών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, βουλγαρικά κυκλώματα μεταφέρουν ανάπηρους και ηλικιωμένους από τη γειτονική χώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου τους υποχρεώνουν να επαιτούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ εκμεταλλεύονται το σύνολο των εισπράξεών τους.
Τα ίδια κυκλώματα φαίνεται ότι δραστηριοποιούνται και στο εμπόριο ανακυκλώσιμων υλικών. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τα ίδια δρομολόγια των επαιτών από τη Βουλγαρία, φτάνουν στη Θεσσαλονίκη δεκάδες ρακοσυλλέκτες που συγκεντρώνουν από κάδους απορριμμάτων ανακυκλώσιμα υλικά (σκραπ), τα οποία, είτε πωλούν σε ελληνικές μάντρες, είτε μεταφέρουν στη γειτονική χώρα.
Με βάση τα παραπάνω, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε δύο προκαταρκτικές έρευνες, την πρώτη από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών, Χριστίνα Καπαμά, για το σκέλος της επαιτείας και τη δεύτερη από την επίκουρη οικονομική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Βασιλική Μπούρα, για το σκέλος της εκμετάλλευσης ειδών ανακύκλωσης. Στη μία περίπτωση ερευνάται το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και στην άλλη αυτό της υπεξαίρεσης αντικειμένων.
Στην παραγγελία για τα ανακυκλώσιμα υλικά ο εισαγγελέας ζητεί να ενημερωθεί η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Βορείου Ελλάδος για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου