Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 21-4-2017



Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στην κεντρική και νότια χώρα αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Στα βόρεια ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα πέσουν τοπικές βροχές στα πεδινά, και χιόνια ή χιονόνερο στα ορεινά και ημιορεινά.

35 πράγματα για τα οποία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μεγαλώνοντας..



Μετά από χρόνια και όσο μεγαλώνεις, το μόνο πράγμα που δεν θα πρέπει να κάνεις είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ξεκίνα τις αλλαγές πριν τα χρόνια περάσουν και μετανιώνεις…
1) Που δεν ταξίδεψες όσο περισσότερο γίνεται, όταν σού δόθηκε η ευκαιρία Mεγαλώνοντας θα αντιληφθείς πως τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα όσο είσαι νέος και πολύ πιο οικονομικά, ειδικά αν αποκτήσεις οικογένεια και πρέπει να πληρώνεις για τρία ή και τέσσερα επιπλέον άτομα.

Η Αυστραλία βάζει νέους περιορισμούς στη μετανάστευση


Η Αυστραλία βάζει νέους περιορισμούς στη μετανάστευση

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στη δυνατότητα αλλοδαπών να μεταναστεύσουν και να εργαστούν προσωρινά στην Αυστραλία.
Όπως ανέφερε ο Aυστραλός πρωθυπουργός, μια σειρά από επαγγέλματα και ειδικότητες που λάμβαναν βίζα με δικαίωμα εργασίας στη χώρα για δύο έως τέσσερα χρόνια -μέσω της ιδιαίτερα δημοφιλούς βίζας 457 -, αφαιρούνται από τη σχετική λίστα με σκοπό να ενισχυθεί η εγχώρια αγορά εργασίας και να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε αυτήν οι Αυστραλοί πολίτες.

Χαλκός : Ένα μέταλλο που αφανίζει όλα τα μικρόβια!


10

Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού…
Ο Ιπποκράτης αντιμετώπιζε με χαλκό (ή χαλκό και μέλι) ανοιχτές πληγές καιδερματικά προβλήματα, ενώ Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Πέρσες, Ινδοί και Μογγόλοι τον είχαν πρώτο και καλύτερο για έλκη και μολύνσεις. Άραγε πόσο χρήσιμο είναι σήμερα για την υγεία το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού;

Γενοκτονία: 4η στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού η Ελλάδα



Το Έθνος συρρικνώνεται – Θα μείνουν ατιμώρητοι οι αυτουργοί των Μμημονίων;
Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού είναι η Ελλάδα από τότε που «αλυσοδέθηκε» στα εθνοκτόνα Μνημόνια, και μένει να καταγραφεί η ζημιά 
που θα υποστεί ο Ελληνικός πληθυσμός μετά την εφαρμογή του νέου και βαρύτερου μνημονιακού ολετήρα που θα ξεπεράσει σε βαρβαρότητα και τα δύο προηγούμενα μαζί.

Η κάλπικη νίκη του Ερντογάν


255


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία δεν μπορούσε παρά να είναι ΝΑΙ – φρόντισε μεθοδικά γι΄ αυτό, ολόκληρος ο μηχανισμός του νέο – οθωμανού δικτάτορα της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, «σημαδεύοντας» την τράπουλα του δημοψηφίσματος.
Με σαρωτική «πλύση εγκεφάλου» των αμόρφωτων πληθυσμών της Ανατολής, με ισχύουσα από πέρσι κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με φίμωση ΜΜΕ, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών και κάθε «αντιφρονούντα», με απειλές, με βία και φυσικά την αναγκαία νοθεία του αποτελέσματος, το ΝΑΙ θα έβγαινε πρώτο – έστω και οριακά (σχετικό άρθρο μας 48 ώρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εδώ).

Καμμένος: Καλύτερα στο κράτος παρά στον… εγγονό το 100€ του παππού [vid]



ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!! 
«Το να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός για να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρώ δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ». Τάδε έφη, Δημήτρης Καμμένος.

Απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση...με μια αληθινή ιστορία



του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου*

Η συζήτηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς την συμμετοχή της ίδιας, από μόνη της ακούγεται στρεβλή.

Πώς μπορεί μία κυβέρνηση να αποφασίσει για ζητήματα των δήμων όταν δεν διαβουλεύεται με τους ίδιους τους δημάρχους;

Οι δυνάμεις της ηγεσίας της ΚΕΔΕ είναι απαραίτητες στον διάλογο και οφείλουμε να αποτρέψουμε τις αποχωρήσεις και τους αποκλεισμούς, με προσχήματα τα προσωπικά συμφέροντα ή τις αντιπολιτευτικές τάσεις.

Με απλή αναλογική και οι δημοτικές εκλογές του 2019

Με απλή αναλογική και οι δημοτικές εκλογές του 2019
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Μέσα στο καλοκαίρι κατατίθεται από την κυβέρνηση η νομοθετική ρύθμιση για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενταγμένη στο συνολικό πλαίσιο αλλαγών του «Καλλικράτη». 
Σύμφωνα με το «Έθνος», μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές (θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση), το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των διατάξεων για την απλή αναλογική και στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Ακριβότερα τα εισιτήρια στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν στη Fraport



Αυξάνεται το τέλος αναχωρούντων επιβατών- Σε εφαρμογή από τις 11 Απριλίου όσα προβλέπονται από τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης
Ακριβότερα θα είναι πλέον τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς από τις 11 Απριλίου τέθηκαν σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης του ελληνικού κράτους με τη Fraport Creece.

Φιάσκο άνευ προηγούμενου: Ξανακλείνουν Κορίνθου - Πατρών και Ιόνια Οδός!



Η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκδρομείς του Πάσχα κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα στραπατσάρισε το κυβερνητικό «success story» των εγκαινίων των Εθνικών Οδών.
Η βιασύνη να δοθούν τα έργα στην κυκλοφορία οδήγησε σε προχειρότητες, καθώς τμήματα παραμένουν ημιτελή, ενώ οι νέοι δρόμοι θα ξανακλείσουν λίγες ημέρες μετά τις «κορδέλες», καθώς εκκρεμεί η ασφαλτόστρωσή τους!

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αποδείξεις που «κτίζουν» το αφορολόγητο

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αποδείξεις που «κτίζουν» το αφορολόγητο
Εναν πλήρη οδηγό για τα νέα δεδομένα που φέρνει η υποχρεωτική τοποθέτηση POS σε χιλιάδες επιχειρήσεις και η συλλογή των αποδείξεων, δημοσιεύει η επιστημονική ομάδα του Taxheaven. Πρόκειται για σειρά απαντήσεων σχετικά με το τι θα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να «κτίσουν» φέτος το αφορολόγητο και να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων