Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 17-4-2017



Για τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια τμήματα και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Βορειοανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία θα σταματήσουν.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ



Πολλά τα βάσανα και οι αρρώστιες στην εποχή μας, αλλά οι Άγιοι μας είναι πάντα βοηθοί και παραστάτες στην δοκιμασία του πόνου

Πολλοί είναι οι Άγιοι που έλαβαν από το Θεό διάφορα ιδιαίτερα χαρίσματα και οι οποίοι με την ειλικρινή προσευχή των πιστών σπεύδουν προς βοήθεια τους στις ανάλογες περιστάσεις. Ας δούμε μερικούς από αυτούς, όπως καταγράφονται σε σχετικό φυλλάδιο από το Άγιο Όρος :

Σχεδόν 9.600 είδη δέντρων απειλούνται με οριστική εξαφάνιση


Σχεδόν 9.600 είδη δέντρων απειλούνται με οριστική εξαφάνιση

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Του Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η πρώτη παγκόσμια βάση δεδομένων για τα δέντρα, καθώς αποκαλύπτει ότι περί τα 9.600 είδη απειλούνται με εξαφάνιση, από τα συνολικά 60.065 που κατέγραψε ότι υπάρχουν.
Η Βραζιλία είναι η χώρα με τον πιο ποικιλόμορφο πληθυσμό δέντρων, με 8.715 είδη, σύμφωνα με την Διεθνή Ομάδα Προστασίας Βοτανικών Κήπων (BGCI). Η Βραζιλία διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο αριθμό ειδών δέντρων που συναντώνται μόνο εκεί, με 4.333.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση λιποθυμίας, λιποθυμικού ή συγκοπτικού επεισοδίου; Πρώτες βοήθειες.



Λιποθυμία ή συγκοπή ή συγκοπτικό επεισόδιο καλείται η μειωμένη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο με συνέπεια τη μειωμένη οξυγόνωση του εγκεφάλου, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια συνείδησης. Είναι αρκετά συχνή καθώς περίπου 1 στους 3 ανθρώπους θα υποστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Δεν έχουν όμως όλα τα λιποθυμικά επεισόδια την ίδια βαρύτητα και η αιτιολογία τους ποικίλει από πολύ απλά και εύκολα αναστρέψιμα αίτια έως πολύ σοβαρή καρδιακή νόσο.

10 σοφά λόγια που ακούσαμε από τις γιαγιάδες μας!



Η αγάπη των παππούδων και των γιαγιάδων είναι άνευ όρων και οι σοφές εκφράσεις τους μοναδικά εφόδια για τη ζωή του καθενός, πολύτιμα μαργαριτάρια σοφίας για να θυμάσαι.

Όταν είσαι μικρός, δεν θες ν’ ακούς τη γιαγιά και τον παππού που σου προσφέρουν με αγάπη κομμάτια γνώσης και εμπειρίας από τη μακρόχρονη ζωή τους – μάλιστα, σχεδόν διαμαρτύρεσαι που σου στερούν χρόνο από το παιχνίδι ή τους φίλους σου. Μόνο όταν μεγαλώσεις, καταλαβαίνεις την αξία που έχουν αυτά τα αληθινά μαργαριτάρια της σοφίας που σου προσφέρονταν απλόχερα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις Πανελλαδικές – Πώς θα βαθμολογούνται τα γραπτά



Οι υποψήφιοι και όλος ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης μετά το Πάσχα μπαίνουν στην μακρά τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές που κάνουν πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Με εγκύκλιο γγ του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ από τη διαδικασία βαθμολόγησης μέχρι την επιλογή των επιτηρητών.

Τα 7+7 «ψαλίδια» σε εκατομμύρια συνταξιούχους

Τα 7+7 «ψαλίδια» σε εκατομμύρια συνταξιούχους
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2012
Πώς «εξαφανίστηκαν» οι συντάξεις
Η κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης ήταν η πρώτη πράξη στο «σίριαλ» των περικοπών στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Οι ειδικές μειώσεις που έγιναν από το 2010 έως και σήμερα, κωδικοποιημένες από τον δικηγόρο Διονύση Ρίζο, έχουν ως εξής:
Οι επτά μειώσεις στις κύριες συντάξεις
Η κύρια σύνταξη υπόκειται στις ακόλουθες εισφορές - παρακρατήσεις και κατόπιν αφαιρούνται υπολογισμένες επί του μεικτού ποσού η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης (6%) και ο φόρος.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΜΠΑΛΑΟΥΡΕΣ

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


Μπαλαούρας: τι ενδιαφέρον όνομα!! Και επειδή είμαστε λαός που μας αρέσει να παίζουμε -"αεί παίδες εισί οι Έλληνες"- ενίοτε με τα ονόματά μας και τα ετυμολογικά τους... γενέθλια, θα αναζητήσουμε τα λεκτικά..."γενοτόπια" του "μπαλαούρα". Εκ πρώτης όψεως συνίσταται, εκ των κάτωθι δύο συνθετικών: μπάλα + ούρα, γενική μπαλαούρας.

Δημόσιο: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση και οι μετατάξεις

Δημόσιο: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση και οι μετατάξεις
Η αξιολόγηση των υποψήφιων προς μετάταξη υπαλλήλων θα γίνεται από τριμελές όργανο του φορέα που έχει ζητήσει να δεχτεί υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών του.
Το όργανο αυτό θα στελεχώνεται από τον γενικό διευθυντή και τον διευθυντή της υπηρεσίας στην οποία ανήκει η προς κάλυψη θέση, καθώς και τον διευθυντή προσωπικού του φορέα, αλλά και με τον προϊστάμενο του Τμήματος στο οποίο ανήκει η εκάστοτε προκηρυσσόμενη θέση και ο οποίος δύναται να συμμετέχει ως παρατηρητής εκπρόσωπος του οικείου συλλόγου εργαζομένων, όπως αναφέρει μια ακόμη προσθήκη.

Προϊόντα της μακεδονικής γης ταξιδεύουν στην Κίνα



Με περίπτερο στη διεθνή έκθεση “SIAL CHINA 2017” στη Σαγκάη η περιφέρεια
Μία θέση στη αγορά της Κίνας θα διεκδικήσουν τα παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης. Με αρωγό την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεκάδες παραγωγοί της περιοχής θα παρουσιάσουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά, προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος, αλλαντικά, λάδι, θαλασσινά και ψάρια, αρτοποιήματα ακόμα και προϊόντα delicatessen στη διεθνή έκθεση “SIAL China 2017”, που διοργανώνεται στη Σαγκάη τον επόμενο Μάιο.

Τέλος στις χάρτινες αποδείξεις

Τέλος στις χάρτινες αποδείξεις
ΑΠΟΦΑΣΗ Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ

Οριστικό τέλος στο «χαρτοβασίλειο» των αποδείξεων βάζει με απόφασή του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου των πληρωμών με πλαστικό χρήμα που χτίζουν το αφορολόγητο όριο.
Με την απόφαση ορίζονται τα εξής: Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που δικαιούνται το αφορολόγητο όριο εισοδήματος δεν είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις χάρτινες αποδείξεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 1.900 - 2.100 ευρώ που οδηγεί στο έμμεσο αφορολόγητο όριο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/4/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Χριστός Ανέστη!