Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Προϊόντα της μακεδονικής γης ταξιδεύουν στην ΚίναΜε περίπτερο στη διεθνή έκθεση “SIAL CHINA 2017” στη Σαγκάη η περιφέρεια
Μία θέση στη αγορά της Κίνας θα διεκδικήσουν τα παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης. Με αρωγό την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεκάδες παραγωγοί της περιοχής θα παρουσιάσουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά, προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος, αλλαντικά, λάδι, θαλασσινά και ψάρια, αρτοποιήματα ακόμα και προϊόντα delicatessen στη διεθνή έκθεση “SIAL China 2017”, που διοργανώνεται στη Σαγκάη τον επόμενο Μάιο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στην Ασία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, ενώ εδρεύει στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη στην Κίνα, διεθνές οικονομικό και εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο με το πιο πολυάσχολο λιμάνι παγκοσμίως. Η SIAL China παραδοσιακά προσελκύει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων εισαγωγέων, διανομέων, επαγγελματιών λιανικής και χονδρεμπόρων της Κίνας, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα τέσσερα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα του κόσμου, αποτελώντας τη βασική πύλη εισόδου προϊόντων διατροφής, και οίνου στην αγορά της Κίνας και της Κεντρικής Ασίας. Ξεχωρίζει για την ποιότητα και τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό των επισκεπτών, προσελκύοντας πάνω από 77.000 επισκέπτες από την ευρύτερη αγορά της Κίνας και περί τους 3.000 εκθέτες.
Ήδη η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει την ενοικίαση προνομιακού χώρου 45 τ.μ. για τις επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες μπορούν να υποβάλουν τη αίτηση συμμετοχής τους έως τις 20 Απριλίου.
“Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της περιφέρειας στην εξαιρετικά σημαντική έκθεση, θέλουμε να ενημερωθούν άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο οι επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ξεχωριστό stand ανά επιχείρηση” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.
Στόχος, όπως είπε, είναι να υπάρξει μεγάλη και ποιοτική συμμετοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η αγορά της Κίνας, αλλά και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αγορών παγκοσμίως, προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις για προώθηση των ποιοτικών προϊόντων τους και για σύναψη συμφωνιών, που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στις πιο δυναμικές αγορές για την πρωτογενή παραγωγή.
Τα προϊόντα της Μακεδονίας
Ειδικότερα η έκθεση θα φιλοξενήσει εταιρείες με προϊόντα της κατηγορίας τροφίμων και ποτών όπως: φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά, προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος, αλλαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, έλαια και λίπη, κονσέρβες, έτοιμα γεύματα, θαλασσινά και ψάρια, αρτοποιήματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, προϊόντα delicatessen, αναψυκτικά και μη αλκοολούχα ποτά, κρασί, αλκοολούχα ποτά κ.ά.
Στο πλαίσιο της SIAL China 2017 θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση της εκθεσιακής παρουσίας των συμμετεχόντων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:
– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
– Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
– Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, έως την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου