Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 27-3-2017



Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές, αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου η πιθανότητα για βροχή είναι μικρή. Τις πρωινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ θα βρέξει στην Κρήτη.Λίγες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Ήπειρο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Εκείνες οι αλήθειες που μαθαίνουμε στο δρόμο της ζωής.

Μεγαλώνουμε, γνωρίζουμε τον κόσμο, αλλάζουμε συνήθειες και σιγά σιγά καταλήγουμε σε συμπεράσματα που γίνονται κανόνες και μαθήματα ζωής…
Παρακάτω καταγράφουμε μερικές απλές αλήθειες που μαθαίνουμε στον δρόμο της ζωής:

Σε ποια χώρα απαγορεύτηκε στις γυναίκες να ταξιδεύουν χωρίς άνδρα! (Εικόνα)



Τι κι αν ζούμε στο 2017, μετά από πολλά χρόνια αγώνων και κατακτήσεων για τις γυναίκες, οι οποίες από «κατώτερα όντα» κατάφεραν να καταλάβουν ισότιμες θέσεις με τους άνδρες στην κοινωνία, στον επαγγελματικό στίβο, στη ζωή.
Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν γυναίκες που βιώνουν την απαξίωση και την υποτίμηση λόγω φύλου. Αν και αυτό δεν είναι κάτι νέο, κάθε νέα απόφαση που ενισχύει αυτή την εξοργιστική ανισότητα δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητη και να μην μας σοκάρει.

Σχεδόν έτοιμο το χάπι που θα καθυστερεί τη ...γήρανση

Αν υπάρχει το ελιξίριο της αιώνιας (;) νεότητας τότε είναι μάλλον αυτό και έρχεται με τη μορφή χαπιού: Οι επιστήμονες είναι πολύ κοντά στη δημιουργία ενός χαπιού, που θα «φρενάρει» τη γήρανση και θα ξανανιώνει τον ανθρώπινο οργανισμό!

Δυο επιστημονικές ομάδες σε Ολλανδία και Αυστραλία έχουν ήδη διεξάγει έρευνες σε πειραματόζωα και τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα.

Παιδιά της Σαμαρίνας. H συγκλονιστική ιστορία του θρυλικού δημοτικού μας τραγουδιού!


Ένα ηρωικό δημοτικό τραγούδι, πασίγνωστο σε όλη την Ελλάδα, που τοποθετείται και αυτό στην Ελληνική Επανάσταση.
Η Σαμαρίνα είναι ένα κεφαλοχώρι του Νομού Γρεβενών, ένα από τα υψηλότερα (1.450 υψόμετρο) και γνωστότερα Βλαχοχώρια της Ελλάδας.

Αυτό το καινοτόμο και οικολογικό καφέ - μπαρ βρίσκεται στην Ελλάδα! [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Αυτό το καινοτόμο και οικολογικό καφέ - μπαρ βρίσκεται στην Ελλάδα! [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]
Ένα όμορφο, καινοτόμο και οικολογικό καφέ - μπαρ βρίσκεται στη Ν. παραλία Θεσσαλονίκης!

Το modbar είναι ένα street coffee bike το οποίο κινείται όπως ένα ποδήλατο με τη διαφορά ότι πέρα από έναν άνθρωπο μεταφέρει κι ένα εξοπλισμένο bar- cafe.

Η φιλοσοφία αυτής της πράσινης επιχειρηματικής κίνησης είναι η προώθηση του οικολογικού τρόπου ζωής και μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έκθεση κόλαφος: Δικαστές και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα


Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορά στην ελλάδα

Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Μεγάλες ανατροπές στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Τι πρέπει να ξέρετε



Μεγάλες ανατροπές στις ηλεκτρονικές πληρωμές από το πρώτο ευρώ, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών. Καθορίζονται συγκεκριμένοι απαράβατοι κανόνες, όπως
π.χ. ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή είτε ηλεκτρονικά είτε με κάρτα ή με κουπόνι, ηλεκτρονικό πορτοφόλι και άλλα, θα πρέπει να είναι ονομαστικοποιημένη κι όχι ανώνυμη.

Ποιόν πολιτικό δείχνει η κυρία Ράικου;



Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου ερευνούσε το σκάνδαλο της Novartis. Και ξαφνικά παραιτείται, ύστερα από την στοχοποίησή της από εβδομαδιαία εφημερίδα, όπως η ίδια καταγγέλλει. Κι όμως! Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τι αναφέρει η ίδια η κυρία Ράικου στην επιστολή – καταγγελία, διαπιστώνει ότι το δάκτυλό της έχει ήδη σηκωθεί και κάτι «δείχνει»!

Διοικητής ΕΤΕΑ: Δεν δίναμε τα εφάπαξ γιατί δεν είχαμε λεφτά



Στην παραδοχή ότι την τελευταία τριετία τα εφάπαξ δεν καταβάλλονταν στους δικαιούχους λόγω έλλειψης χρημάτων προχώρησε ο διοικητής του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) Θανάσης Καποτάς. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής του ΕΤΕΑ είπε ότι «ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια δεν έβγαινε το εφάπαξ, γιατί είχε ταμειακά προβλήματα το ταμείο. Είναι κοινό μυστικό, το ξέρει ο καθένας».

Πως θα εντοπιστούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα



Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κινούνται ανενόχλητα στους ελληνικούς δρόμους προκαλώντας «μαύρη τρύπα» 1 δισ. ευρώ στην ασφαλιστική αγορά.
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ζήτησε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή να δοθεί τέλος, το συντομότερο, στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων.

25η Μαρτίου: Χρόνια πολλά Ελλάδα…

της Ευτυχίας Φράγκου
20 χρόνια πριν
Θυμάμαι την 25η Μαρτίου κάποιες χρονιές στο Βαρδάρη. Θυμάμαι τη σημαία να κυματίζει στο μπαλκόνι της γιαγιάς στην Παπαρηγοπούλου, και εγώ να μετράω εμμονικά τις λωρίδες αν είναι όντως 9, μήπως τυχόν και με κοροϊδέψανε…