Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 10-2-2017



Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις σε όλη την χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες στο Ιόνιο και τις παράκτιές του περιοχές, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, και στην Εύβοια. Καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, καθώς και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Έσοδα 60 εκατ. ευρώ έχασε το δημόσιο από τους ιδιοκτήτες ΙΧ

  • Έσοδα 50 - 60 εκατομ. ευρώ έχασε το Δημόσιο από την απόφαση 122.000 κατόχων ΙΧ να καταθέσουν τις πινακίδες προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή των υψηλών τελών κυκλοφορίας..

Εισαγωγές κρεάτων ακόμη και από την... Μποτσουάνα



  • Βόειο κρέας ακόμη και από την... Μποτσουάνα τρώνε οι Ελληνες, που καταγράφουν την υψηλότερη μέση κατανάλωση βόειου κρέατος στην Ευρώπη, ωστόσο μόνο το 20% καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή!
Και από αυτό μόλις το 8% αφορά... μοσχάρια που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σφάχτηκαν εδώ, δηλ. καθαρά ντόπια, ενώ τα υπόλοιπα είναι ζώα που εισήχθησαν νεαρά από τη Γαλλία (κυρίως), την Πολωνία, την Τσεχία, την Ιρλανδία, μεγάλωσαν σε ελληνικές μονάδες και μετά από 5 μήνες πήραν «ελληνική ταυτότητα» και διατέθηκαν στην αγορά ως ελληνικής εκτροφής.

Τρόφιμα που καταναλώνονται και μετά τη λήξη τους

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά τρόφιμα τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης τους; Δείτε ποιά είναι αυτά:


1. Σοκολάτα, αφού η ζάχαρη που περιέχει λειτουργεί ως συντηρητικό.

2. Κέτσαπ, αφού διατηρείται μέχρι και έναν χρόνο μέσα στο ψυγείο ή, αν είναι κλειστή, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

ΟΑΕΔ: Εντός του Φεβρουαρίου νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση,
ηλικίας άνω των 50 ετών, προωθεί ο ΟΑΕΔ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, με συνέντευξη της, στην κρατική τηλεόραση.

Ελεγκτές του ΣΕΠΕ εντόπισαν εργαζόμενο που ασφαλίζεται στη Βουλγαρία


Ελεγκτές του ΣΕΠΕ εντόπισαν εργαζόμενο που ασφαλίζεται στη Βουλγαρία

Στο «μικροσκόπιο» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρίσκονται αυτές τις ημέρες δυο νέα φαινόμενα που καταδεικνύουν τα «κόλπα» που εμπνέονται κάθε φορά οι εργοδότες για να αποφεύγουν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Πρόκειται για δυο νέες εφευρέσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες ερευνώνται αυτό το διάστημα μετά από καταγγελίες από τους επιθεωρητές. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους αναμένονται άμεσα.

Είναι απίστευτο τι συμβαίνει στο σώμα αμέσως μόλις κόψετε το κάπνισμα

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε πόσο σημαντικό είναι να κόψει κάποιος το κάπνισμα, μία κακή συνήθεια που πολλοί δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν.
Σε αυτή την προσπάθεια, βοηθός μας αυτή την φορά είναι το βίντεο από το κανάλι AsapScience, το οποίο δείχνει πόσο γρήγορα καταφέρνει το σώμα και επανέρχεται μετά την διακοπή του καπνίσματος.

Τι γίνεται με τις νέε ταυτότητες -Πόσο θα κοστίζουν

Με επαναφορά της βίζας απειλούν οι Αμερικανοί την ελληνική πλευρά αν μέσα στους επόμενους μήνες δεν προχωρήσει στην αντικατάσταση των ταυτοτήτων με νέες, τύπου… πιστωτικής κάρτας με τσιπάκι βιομετρικών χαρακτηριστικών (Δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία αρχικά).

Τι προβλέπει η εγκύκλιος με τις «διορθώσεις» για τα «μπλοκάκια»

Εγκύκλιο με τις διορθωτικές κινήσεις που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές για τους
εργαζομένους που χρησιμοποιούν «μπλοκάκια» εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο σημειώνει:

Προετοιμάζονται για κλιμάκωση οι αγρότες της Κ.Μακεδονίας



Με έτοιμο πλάνο, που περιλαμβάνει κλιμάκωση της κινητοποίησής τους, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτήν, δίνουν έως αύριο διορία στην κυβέρνηση, προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εμπλεκομένων υπουργείων και θέματα συζήτησης το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό-φορολογικό.

Μάθετε αν πρέπει να μετακινηθείτε την Κυριακή για την απομάκρυνση της βόμβας



Χάρτη αλλά και οδηγίες για την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων λόγω της επιχείρησης για την απενεργοποίηση και απομάκρυνση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την Κορδελιό έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων