Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά! Πατρινοί μαθητές σάρωσαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™), μία ετήσια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2017. Για ένα τριήμερο, τα βλέμματα όλων στράφηκαν δικαίως στα παιδιά που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κάθε κοινωνίας με το μέλλον της!


Οι ελληνικές ομάδες εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας και στο πλαίσιο της διοργάνωσης κλήθηκαν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά τους για την επινόηση και παρουσίαση ενός πρωτότυπου «Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainabot)», το οποίο θα συνεισφέρει λύσεις προς όφελος της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας ζώνες αειφορίας, δίχως να γνωρίζει σύνορα.

Tα νέα από τη WRO Costa Rica είναι εξαιρετικά για την κατηγορία Open. Η ομάδα SMARTBIRDS NEXT στην κατηγορία Open Elementary (Δημοτικό), με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Βέρρα και τους μαθητές Λαμπροπούλου Εύα, Σουγλέρη Γεώργιο και Ρόδη Χαράλαμπο (44ο Δημοτικό Πατρών και Δημοτικό Νέου Σουλίου) κατέλαβε θέση εντός της πρώτης 8άδας παγκοσμίως.

Στην κατηγορία Regular Elementary (Δημοτικό), ανάμεσα σε 81 ομάδες, στην πρώτη 30άδα οι δύο ομάδες από την Αχαΐα Linkage (25η) & Robocaptains (26η) με προπονητή τον κ. Ανδρέα Τσιμπούρη και μαθητές τους Κωνσταντίνο Βαφέα, Χρήστο Λεβιθόπουλο, Ασημάκη Φωτήλα (2o Δημοτικό Πατρών, 5ο Δημοτικό Πατρών και Γυμνάσιο Καστριτσίου) και Μάριο-Κανέλλο Καραγεωργόπουλο, Γιώργο Ντούβα και Μαρία-Ελένη Μπουρλέσσα (Πειρ/κό Δημ. ΑΕΙ Πατρών, 9ο Δημοτικό Πατρών, 20ό Γυμνάσιο Πατρών) αντίστοιχα.


Στην κατηγορία Regular Senior (Λύκειο), μία πολύ απαιτητική πρόκληση, η ομάδα Le Velo Robotica με προπονητή τον κ. Ανδρέα Τσιμπούρη και μαθήτριες τις Ευδοκία Καμπούρη, Όλγα Κολλιοπούλου και Ελευθερία Μπουρλέσσα (12ο ΓΕΛ Πατρών και 2ο ΓΕΛ Πατρών) τελικά κατέκτησε την 58η θέση , επί συνόλου 75 ομάδων.





 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου