Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Εδώ η λοταρία, εκεί η λοταρία, πού είναι η φορολοταρία...; - Πάντα "παπατζήδες" οι επαγγελματίες ψεκασμένοι "αριστεροί"

Φορο-λοταρία ακούν συνεχώς οι φορολογούμενοι αλλά φορολοταρία δεν βλέπουν. Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμη το υπουργείο Οικονομικών περιμένει τις τράπεζες να στείλουν τα στοιχεία για τις συναλλαγές (αγορές αγαθών και εξόφληση υπηρεσιών) με το ηλεκτρονικό χρήμα που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το Σεπτέμβριο για να στηθεί η λοταρία.


Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν φθάσει ακόμη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη κλήρωση ακόμα αργεί. Και αυτό γιατί όταν θα παραλάβει η ΑΑΔΕ τα στοιχεία από τις τράπεζες θα να καταχωρήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και συνέχεια θα προχωρήσει στις απαραίτητες δοκιμές προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα και να αποφευχθούν λάθη που ενδεχομένως προκύψουν κατά την κλήρωση των λαχνών.

Πριν γίνει η πρώτη κλήρωση η ΑΑΔΕ θα ενημερώσει τους φορολογούμενους για την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της κλήρωσης αλλά και για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο www.aade.gr.

Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση στην έναρξη της λοταρίας δεν ανατρέπει τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για δυο ηλεκτρονικές κληρώσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Μια κλήρωση θα γίνει για συναλλαγές που είχαν οι φορολογούμενοι το Σεπτέμβριο και η δεύτερη για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου.

Μοιράζει 12 εκατ. φέτος η λοταρία

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να μοιράσει στους φορολογούμενους και τα 12 εκατ. ευρώ της λοταρίας που προβλέπονται για φέτος. Για το λόγο αυτό σχεδιάζει το Δεκέμβριο εκτός από την κλήρωση για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου να κάνει τα Χριστούγεννα μια σούπερ κλήρωση προκειμένου να μοιράσει 8 εκατ. ευρώ σε 8.000 τυχερούς φορολογούμενους για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που πραγματοποίησαν στον οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου. Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει στο τέλος Γενάρη του 2018.

Σημειώνεται ότι όλοι οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους το πλαστικό χρήμα για να χτίσουν το αφορολόγητο όριο δικαιούνται ένα λαχνό για κάθε ένα ευρώ συναλλαγής μέχρι και τα 100 ευρώ.

Κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών θα μοιράζει 1.000.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς φορολογούμενους. Δηλαδή, 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίζουν 1.000 ευρώ τα οποία θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου