Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ



-Ο Καντάφι εθνικοποίησε αποθέματα πετρελαίου του έθνους και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, και άλλες υποδομές.
-Τα χρήματα από τα πετρελαϊκά έσοδα της Λιβύης έχουν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.

-Έθεσε το ποσοστό μόρφωσης από 20% σε 83%
-Έχτισε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον «Τρίτο Κόσμο».


-Όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και σε φάρμακα χωρίς χρέωση.

-Εάν χρειαστεί να γίνει μια χειρουργική επέμβαση που δεν είναι διαθέσιμη στη Λιβύη, η χρηματοδότηση παρέχεται για τη χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό.
-Έθεσε το προσδόκιμο ζωής απο 44 σε 75 ετών.

-Βασικά είδη διατροφής και ηλεκτρικής ενέργειας επιδοτούνται σε όλη τη χώρα.
-Ανέπτυξε τεράστια αρδευτικά έργα, προκειμένου να στηρίξει μια κίνηση προς τη γεωργική ανάπτυξη και την επισιτιστική αυτάρκεια.

-Αναγνωρίζοντας ότι το νερό, δεν είναι πετρέλαιο, και θα είναι πιο σπάνιος πόρος για το μέλλον, ο Καντάφι ξεκίνησε την κατασκευή στο σχέδιο great manmade river το οποίο πήρε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

-Αναφέρεται ως ένα θαύμα του σύγχρονου κόσμου, αυτό το ποτάμι άντλησης με εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα από την καρδιά της ερήμου Σαχάρα στην ακτή, όπου η γη είναι κατάλληλη για τη γεωργία.

-Κάθε Λίβυος που ήθελε να γίνει αγρότης του δίνεται δωρεάν χρήση της γης, ένα σπίτι, γεωργικών μηχανημάτων, ζώων και σπόρους.
-Ο Καντάφι υποσχέθηκε ότι τους δικούς του γονείς, που ζούσαν σε μια σκηνή στην έρημο, δεν θα στεγάζονται μέχρι ότου κάθε Λίβυος θα στεγαζόταν.

-Έχει εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση.
-Σύμφωνα με τον Καντάφι, η Λιβύη έχει πλέον φθάσει στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική.

-Ο Καντάφι είχε θέσει ένα δορυφόρο επικοινωνιών-τον πρώτο στην Αφρική, για να φέρει την ήπειρο της Αφρικής στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας.
-Έδωσε πλήρη πρόσβαση των γυναικών στην εκπαίδευση και την απασχόληση, και επέτρεψε στις γυναίκες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις .

-Ο Καντάφι ξεκίνησε και χρηματοδότησε την Αφρικανική Ένωση και να δέσουν όλα τα κράτη της ηπείρου σε ένα σώμα με έναν κοινό σκοπό που ονομάζεται « Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.
-Ήταν ο πρώτος και μοναδικός ηγέτης στον αραβικό κόσμο που ζήτησε επίσημα συγγνώμη για τον αραβικό ρόλο στο εμπόριο σκλάβων από την Αφρική.

-Παραδέχθηκε ότι οι μαύροι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Λιβύης.
-Ο Νέλσον Μαντέλα κάλεσε τον Μουαμάρ Καντάφι έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της ελευθερίας του 20ού αιώνα, και επέμεινε ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση της Νότιας Αφρικής », το σύστημα απαρτχάιντ όφειλε πολλά στον Καντάφι.

-Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Λίβυος ηγέτης επισκέφθηκε για πρώτη φορά επίσημα τη Γαλλία, όμως στις 11 Δεκεμβρίου η επίσκεψή του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση πυροδότησε αντιδράσεις.
Στη διάρκεια συνδιάσκεψης στη χώρα του, στις 10 Ιουνίου του 2008, ο Καντάφι τάχθηκε εναντίον της σχεδιαζόμενης Μεσογειακής Ένωσης, που στην ουσία είναι η δημιουργία της επερχόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης.

http://amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου