Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 31-12-2016



Για το Σάββατο 31/12/2016 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) προβλέπονται χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα των περιοχών της Θράκης (κυρίως Ν. Έβρου), Χαλκιδικής, των νησιών του Β. Αιγαίου, Ανατολικής Θεσσαλίας (Μαγνησία-Πήλιο), Σποράδες, Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοιας, Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ χιονόνερο ή βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά των νησιών του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

10 μαθήματα ευτυχίας που μάθαμε από τους Αρχαίους Έλληνες

Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο  άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο
και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή. Εδώ σας δίνουμε 10 μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αρχαίοι πρόγονοι μας!

Συγχωρώ δεν σημαίνει συμφωνώ!


Οι οδηγίες για απελευθέρωση δική μας, αλλά και παρότρυνση του Θεού για να μπορούμε να ποιούμε το θέλημά Του είναι να συγχωρέσουμε όλους τους ανθρώπους και όλες τις καταστάσεις.
Όμως με την έννοια συγχωρώ, δεν σημαίνει συμφωνώ με όλα όσα κάνει, λέει ή σκέφτεται ο άλλος, δηλαδή ο κάθε συνάνθρωπός μας.

Μικρή παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας



Παρατείνεται μέχρι τις
2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω του ότι η καταληκτική ημερομηνίας εξόφλησής τους, συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα:
Η καταληκτική προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας ρυθμίζεται βάσει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε.7. της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του νόμου 4093/2012 η οποία αναφέρει τα εξής:

Ανασκόπηση 2016: Τα εκκλησιαστικά γεγονότα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας



756678-anaskopisi-ekklisia2016.jpg


Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη, και η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, όπου έστειλαν μήνυμα σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ήταν το κορυφαίο παγκόσμιο εκκλησιαστικό γεγονός για το 2016.

Δημοσκόπηση: Το 89% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα οδεύει σε λάθος κατεύθυνση

Οι ψηφοφόροι των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία πιστεύουν ότι οι χώρες τους οδεύουν στη λάθος κατεύθυνση.

Αυτό αποτυπώνεται σε μια σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιείται σήμερα (29/12), η οποία πάντως δείχνει ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία γενικότερη ευρωπαϊκή τάση αυτές οι χώρες να ακολουθήσουν τη Βρετανία σε έξοδο από την ΕΕ.

Μαθήματα Ιστορίας στην... μαντάμ Τσακαλώτου, από έναν ΕΛΛΗΝΑ "Έτσι απαντούν οι Έλληνες Κύριε Υπουργέ! Δεν πέφτουν στα γόνατα και δεν παρακαλούν κανέναν !"



Σε τρεις λέξεις μόνο θα διαφωνησω με τον συντάκτη.
"Αξιότιμον", "Μετά τιμής"..

Ένας ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, δεν μπορεί να είναι ποτέ "αξιότιμος"... και σ' έναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ, δεν προσδίδουμε ουδεμία τιμή.

Στην υπόλοιπη επιστολή, συνυπογράφω.

Καλλιόπη Σουφλή

ΠΡΟΣ: Αξιότιμον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος
Κον Ευκλείδη Τσακαλωτο

Στα ύψη (ήδη) τα καύσιμα: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου



Μια δύσκολη χρονιά με πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών θα είναι το 2017, με μια σειρά τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες να παίρνουν την ανηφόρα.

Πρεμιέρα θα κάνουν οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων μόλις την 1η Ιανουαρίου. Αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, καθώς και σε λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ.

Μάθε να ξεπερνάς τις απογοητεύσεις της ζωής!

Κάθε άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι πιθανό να
βιώσει αναρίθμητες απογοητεύσεις. Άλλωστε η ίδια η ζωή είναι τόσο ποικιλόμορφη που αποκλείεται εκ των πραγμάτων να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε θετικά γεγονότα. Φυσικά εμείς θα πρέπει ως όντα εν εξελίξει να φροντίζουμε τα βέλτιστα ως προς τη θετική έκβαση κάθε κατάστασης. Εάν ωστόσο μία δυσάρεστη συνέπεια δεν μπορεί να αποφευχθεί, αυτό που θα πρέπει κυρίως να κάνουμε είναι να αποφεύγουμε να βιώσουμε κάποιο αρνητικό συναίσθημα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όσο σοβαρό και αν μοιάζει το ίδιο το γεγονός.

Πώς θα λειτουργήσει το Τaxis λόγω των εορτών

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για το πώς θα λειτουργήσει η υπηρεσία τις επόμενες ημέρες

Ανακοίνωση μέσω της οποίας παρέχονται διευκρινίσεις προς τους φορολογούμενους για τον τρόπο λειτουργίας του Taxis εντός των επόμενων ημερών εξέδωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ (Δ.ΗΛΕ.Δ.).

Ζάπλουτοι υπουργοί σε... αριστερή κυβέρνηση -Ολα τα ονόματα

Καταθέσεις, ακίνητα και υψηλά εισοδήματα αποκαλύπτουν τα «πόθεν έσχες» των υπουργών της κυβέρνησης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
Τα στοιχεία αφορούν το 2013 και το 2014 και με βάση αυτά, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Ράνια Αντωνοπούλου αναδεικνύονται οι πλουσιότεροι της κυβέρνησης, καθώς παρουσιάζουν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Από την Πρωτοχρονιά ξεκινά το χτίσιμο του αφορολογήτου. Τι ισχύει

Ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες μέρες στις τράπεζες όλης της χώρας, με τους φορολογουμένους εκτός από τις φορολογικές υποχρεώσεις των τελευταίων ημερών να αιτούνται κωδικούς για e-banking καθώς και την έκδοση χρεωστικών καρτών .
Από την Κυριακή οι φορολογούμενοι πρέπει να ξεκινήσουν να «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο με πληρωμές μέσω καρτών και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων