Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Συγχωρώ δεν σημαίνει συμφωνώ!


Οι οδηγίες για απελευθέρωση δική μας, αλλά και παρότρυνση του Θεού για να μπορούμε να ποιούμε το θέλημά Του είναι να συγχωρέσουμε όλους τους ανθρώπους και όλες τις καταστάσεις.
Όμως με την έννοια συγχωρώ, δεν σημαίνει συμφωνώ με όλα όσα κάνει, λέει ή σκέφτεται ο άλλος, δηλαδή ο κάθε συνάνθρωπός μας.

Αλλά με την στάση μας αυτή, «συγχωρώ», του αφήνουμε τον «χώρο» να πράττει όπως θέλει χωρίς αυτό να μας επηρεάζει και χωρίς να μας ενοχλεί. Του λέμε δηλαδή μέσα από την συγχώρεση, ότι από μας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και να είναι αυτό που θέλει.


Αυτό που χρειάζεται λοιπόν να κάνουμε εμείς είναι να πάρουμε απόσταση από τις πράξεις των άλλων και να σταματήσουμε να τις παίρνουμε προσωπικά. Να σταματήσουμε τις πράξεις αυτές να τις σωματοποιούμε και να τις ενοποιούμε με τη δική μας ζωή. Ακόμη και μία πράξη ενός ανθρώπου να μας έχει φέρει σε μία αλλαγή στην ζωή μας, καλό είναι να τον απελευθερώσουμε με την συγχώρεση, δηλαδή σε αφήνω ελεύθερο και να εστιάσουμε εμείς στο τι μας διδάσκει η κατάσταση αυτή. Πώς ήρθε στη ζωή μας αυτή η κατάσταση. Μήπως εμείς την προκαλέσαμε και απλώς ο συνάνθρωπός μας συνέδραμε ως προς τις συμπεριφορές μας?
Συγχωρώ λοιπόν, δεν σημαίνει συμφωνώ με όλα όσα σκέφτεσαι, είσαι, πράττεις, αλλά σου αφήνω τον χώρο να σκέφτεσαι, να είσαι και να πράττεις σύμφωνα με αυτό που εσύ θέλεις.
Δεν θα συμφωνήσω λοιπόν με το ψέμα, θα συγχωρήσω όμως εσένα που το κάνεις χρήση, γιατί εσένα για κάποιους λόγους σε εξυπηρετεί.
Δεν θα συμφωνήσω με την πράξη σου, αλλά θα την συγχωρέσω καθώς ξέρω ότι έχεις τους λόγους σου και τον εσωτερικό σου κόσμο που σε οδηγεί σε αυτή την πράξη.
Καθώς κάθε σου πράξη δεν έχει στόχο εμένα απαραίτητα.
Συμφωνώ ή διαφωνώ με όλα όσα είσαι και κάνεις, σε συγχωρώ, δηλαδή σου αφήνω τον χώρο που εσύ χρειάζεσαι για να είσαι αυτό που θέλεις εσύ να είσαι.


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου