Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 7-12-2016



Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στο Νότιο Ιόνιο, στην Ανατολική και Νότια ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Νωρίς το πρωί στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.

Μεγαλώνοντας έμαθα ότι…


66

Ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζονται, δεν απαιτούνται…
Το να δώσεις πολλές ευκαιρίες σε κάποιον, δε σε μετατρέπει αυτόματα σε μαλάκα αλλά σιγουρεύεσαι για το αν θα τον διαγράψεις…
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ κακίας και αδιαφορίας και λίγοι έχουν μάθει να τα ξεχωρίζουν!
Με τον εγωισμό δεν πας μπροστά, ούτε και κερδίζεις κάτι! 

Εναλλακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε τα πλαστικά μπουκάλια

Χρησιμοποιείστε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια με έξυπνους τρόπους βοηθώντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Βεντούζα για τους παράνομους στις ΗΠΑ (+video)

Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος
Το Barnacle λανσάρεται ήδη ως η καλύτερη εναλλακτική για τα ασφαλιστικά πέδιλα που φοράει η τροχαία στους παραβάτες όταν παρκάρουν εκεί που δεν πρέπει. Το δημιούργησε μια εταιρεία στην Αμερική και υπάρχουν μερικές πόλεις που το δοκιμάζουν ήδη.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους στην πόλη του Φορτ Λοτερντέιλ που είναι μια από αυτές, είναι πιο εύκολο για τους αστυνομικούς να το τοποθετούν.

Τουρκικό “μάτι” στην Ελλάδα – Πώς μας κατασκοπεύει ο Ερντογάν



Το όνομα αυτού Gokturk-1 και είναι ο κατασκοπευτικός δορυφόρος των Τούρκων που από σήμερα το απόγευμα θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Λέγεται μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα να στείλει φωτογραφίες με διαφορά μόλις ενός μέτρου, απίστευτης ευκρίνειας δηλαδή, και μάλιστα μαζικά.

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη από τα 57 με τα νέα όρια ηλικίας



Σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας από 57 έως 62 ετών προλαβαίνουν να κατοχυρώσουν οι ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία με βασική προϋπόθεση να έχουν 22 έως 39 έτη ασφάλισης είτε το 2016 είτε το 2017 και μετά.

Παρά το γεγονός ότι οι ηλικίες συνταξιοδότησης αυξάνονται σταδιακά εντούτοις το κλειδί για να αποφύγουν να εγκλωβιστούν για σύνταξη στα 67 και στα έτη ασφάλισης.

Ο δικαστικός αγώνας κατά του Υπερταμείου ξεκίνησε!

Ο δικαστικός αγώνας κατά του Υπερταμείου ξεκίνησε!
Το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ μαζί με πολίτες της Θεσσαλονίκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Υπερταμείου, με αφορμή την μεταφορά της ΕΥΑΘ σε αυτό.

Είναι η πρώτη προσφυγή που γίνεται κατά του Υπερταμείου, με τους εργαζομένους στην ΕΥΑΘ να δηλώνουν πως «δίνουν την μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης σε όλα τα μέτωπα, συνδικαλιστικά, κινηματικά, νομικά».

Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης


Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν, αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, όλοι οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου 2016. 

Η Ένωση Συντακτών καλεί σε συγκέντρωση, αύριο στις 12:00, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωσή τους ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΕΙΚΟΣΙ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ιταλικοί χάρτες-φωτιά!

 

Αναγκαία αναδημοσίευση λόγω των τελευταίων γεγονότων με την Τουρκία !

Χαστούκι-τρόμου για την τουρκική επιθετικότητα αποτελούνΙταλικοί Χάρτες – ντοκουμέντα, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, όχι μόνο κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, όχι μόνο καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν από πάνω είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται πλάι στις Μικρασιατικές ακτές!

Πέντε νέα μεταπτυχιακά από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Πέντε νέα μεταπτυχιακά από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για πέντε νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ανακοίνωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 

Η φόρμα υποβολής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν αποστείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2017.

Δύο μάρτυρες «καίνε» στις ΗΠΑ πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία για ξέπλυμα και δωροδοκίες αξιωματούχων και χιλιάδων γιατρών στην Ελλάδα



Δύο πρώην υπάλληλοι μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων με έδρα την Ευρώπη, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά φαρμάκου στη χώρα μας, προσέφυγαν μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου με έδρα την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (U.S. Securities and Exchange Commission/S.E.C.) 

Ηλικιωμένος έστησε παγίδα σε δύο απατεώνες!

Από υποψήφιο θύμα, έγινε θύτης για δύο απατεώνες ένας 80χρονος κάτοικος Ιεράπετρας, ο οποίος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα απο άγνωστο άντρα ο οποίος υποδυόμενος αστυνομικό του ανέφερε πως ο γιος του είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Ο δήθεν αστυνομικός ζήτησε απο τον 80χρονο να δώσει 5.000 ευρώ για να "ξεμπλέξει" ο γιός του.

"Μπήκα πρώτος στον Τάφο του Ιησού, μύριζε μύρο παντού"

Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον Τάφο του Χριστού. Ναι, μύριζε μύρο παντού. Έτσι ένιωσα. Και ένιωσα δέος, ένιωσα εξωπραγματικά. Έκλαψα όταν έμαθα ότι ήρθα εδώ γιατί το ήθελε ο Κύριος. Και δεν ήμουν και πολύ πιστός».

Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια ο 49χρονος συντηρητής Πέτρος Χαλόφτης από τα Μέγαρα, ο πρώτος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία που μπήκε στον Τάφο του Ιησού Χριστού,

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων