Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Βεντούζα για τους παράνομους στις ΗΠΑ (+video)

Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος
Το Barnacle λανσάρεται ήδη ως η καλύτερη εναλλακτική για τα ασφαλιστικά πέδιλα που φοράει η τροχαία στους παραβάτες όταν παρκάρουν εκεί που δεν πρέπει. Το δημιούργησε μια εταιρεία στην Αμερική και υπάρχουν μερικές πόλεις που το δοκιμάζουν ήδη.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους στην πόλη του Φορτ Λοτερντέιλ που είναι μια από αυτές, είναι πιο εύκολο για τους αστυνομικούς να το τοποθετούν.

Είναι μικρό και κάθε περιπολικό όχημα μπορεί να φέρει περισσότερα από ένα και τέλος επιτρέπει στους αστυνομικούς να το τοποθετούν με ασφάλεια καθώς ούτε σκύβουν, ούτε μένουν εκτεθειμένοι στα διερχόμενα αυτοκίνητα όπως συμβαίνει με τα πέδιλα της τροχαίας.

Τι είναι όμως το Barnacle; Μοιάζει με τετράγωνο βαλιτσάκι που ανοίγει και στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο βεντούζες βιομηχανικού τύπου. Αυτές κολλούν στο παρ μπριζ και δεν ξεκολούν παρα μόνο αν τοποθετηθεί ο κωδικός, κάτι που μπορεί να κάνει ο ίδιος ο οδηγός. Για να μάθει τον κωδικό ωστόσο πρέπει να εξοφλήσει το πρόστιμο τηλεφωνικώς ή online, έτσι οι δημιουργοί του Barnacle θεωρούν πως έχουν βρει τη λύση στο σημαντικό πρόβλημα της αστυνόμευσης του παράνομου παρκαρίσματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου