Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 30-11-2016



Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχιές σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις (ή χιονόνερο) θα σημειωθούν στο ορεινά όλης της χώρας, καθώς και σε πολλές πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Όμβροι ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο και Ιόνιο, και τις παράκτιες περιοχές της δυτικής και ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν από το πρωί στη Θράκη, από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο, και προς το βράδυ στη Θεσσαλία.

Μπείτε εδώ και εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας


Μπείτε εδώ και εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας

Αναρτήθηκαν στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2017, τα οποία δεν έχουν μεταβολές σε σχέση με τα περυσινά, όπως δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στη Βουλή. Διαφορά στα τέλη θα υπάρχουν, όπως είπε η υπουργός, μόνο στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, για τα οποία θα λαμβάνεται υπόψη η πρώτη κυκλοφορία στις χώρες της ΕΕ.

Το κόλπο με παγωμένο λεμόνι για την καταπολέμηση όγκων

1-trimmeno-lemoni
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ολόκληρα λεμόνια και να επιλέγετε βιολογικά, αν είναι δυνατόν, ώστε να αποφύγετε την ανάγκη να τα απολυμάνετε για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα παρασιτοκτόνων.

Το λεμόνι συγκαταλέγεται στις πιο φημισμένες τροφές στον κόσμο και είναι γνωστό όχι μόνο για τις πολλές χρήσεις του στην κουζίνα αλλά και για τις εξαιρετικές φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Ζεστό κρασί, για τις κρύες μέρες του χειμώνα, για το κρύωμα, το μπούκωμα, τον βήχα


του Κωνσταντίνου Λούβρου, medlabnews.gr

Ο κρύος καιρός, σας κάνει να θέλετε σούπες, ζεστά ροφήματα και ζεστό περιβάλλον.

Ένα πολύ καλό ρόφημα είναι το ζεστό κρασί. Μάλιστα μπορεί να είναι ένα καλό φάρμακο για το κρυολόγημα. Αν έχετε κρυώσει, στάζει η μύτη ή σας βασανίζει ο βήχας, μαζί με τα άλλα φάρμακα που παίρνετε, σκεφτείτε και ένα εντελώς φυσικό φάρμακο, το ζεστό κρασί με πολλά μπαχαρικά. Ξεμπουκώνει και ανακουφίζει.

Δημόσιο: Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στα δικαιολογητικά όλων των υπαλλήλων

Υποχρεωτικό αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας σε όλα τα δικαιολογητικά που έχει υποβάλλει ο υποψήφιος προς διορισμό
υπάλληλος και τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη, αλλά και στους υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους, προβλέπει το άρθρο 26 του νέου νόμου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Taxisnet: Στην.. αναμονή για τέλη κυκλοφορίας κι επίδομα θέρμανσης


  • Το άνοιγμα των ειδικών εφαρμογών του Taxisnet περιμένουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου αφενός να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 και αφετέρου για να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Εκχιονιστικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης - ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ


Εκχιονιστικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης - ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Από τα ξημερώματα ο χιονιάς έκανε την εμφάνιση του στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές η χιονόπτωση είναι έντονη. Στα ορεινά του νομού, από νωρίς το πρωί άρχισε να το στρώνει στα αυτοκίνητα. 

Μισθός πάνω από 2.500 ευρώ για την διευθύντρια του γραφείου του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη..



  • Λεφτά υπάρχουν...


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός της διευθύντριας, του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά και τα εγκαίνιά του το περασμένο Σάββατο.
Η κυρία Νοτοπούλου, σύμφωνα με το ΦΕΚ διορίζεται από 23.11.2016 στη θέση της..«Προϊσταμένης στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού» και θα αμείβεται με τις «κάθε είδους αποδοχές που αντιστοιχούν κάθε φορά στον 1ο βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων».

Θεσσαλονίκη: Ο Αγ. Δημήτριος κορυφαίος προορισμός προσκυνηματικών περιηγήσεων



Σ’ ένα ειδικό ερωτηματολόγιο, με ενότητες που σχετίζονται με τα σημαντικότερα ιερά προσκυνήματα της χώρας έως και τη διαδικτυακή παρουσία των ναών, κλήθηκαν να απαντήσουν οι μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας. Πρόκειται για ερωτηματολόγιο που εστάλη από τη συνοδική επιτροπή προσκυνηματικών περιηγήσεων και στο οποίο ανταποκρίθηκε το 52,4% των μητροπόλεων (οι 43 από τις 82), ενώ δεν απεστάλησαν ερωτηματολόγια στις Μητροπόλεις Κρήτης και Δωδεκανήσου που αναφέρονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – 97 συλλήψεις


Η Αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – 97 συλλήψεις

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησε η Αστυνομία με την πλήρη αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπορευόταν και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.
Οι διωκτικές Αρχές συνέλαβαν 97 άτομα, ενώ όπως εκτιμάται τα κέρδη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τελική ευθεία η δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη -


Στην τελική ευθεία η δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η δημιουργία του Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
Η  ανακοίνωση έρχεται λόγω των διαδοχικών επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν σε Παρίσι και Βερολίνο, το διάστημα από 11 έως 15 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ριζικές ανατροπές στη φορολογία ακινήτων το 2017


Ριζικές ανατροπές στη φορολογία ακινήτων το 2017

Τα πάνω - κάτω έρχονται το 2017 στη φορολογία των ακινήτων. Το νέο τοπίο αναμένεται να διαμορφώσουν η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ κατά το 2017, η επανεξέταση των συντελεστών φορολόγησης των μεταβιβάσεων (γονικών παροχών, αγοραπωλησιών κ.λπ.), το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο,

Επιστολή των δήμων Κ. Μακεδονίας στον Τσίπρα: «Απαξιώνετε την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση»

Για απαξίωση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αποδείξεις: Ανατροπή! Ποιοί πρέπει να κρατούν τις χάρτινες -Στο γιατρό μόνο με κάρτα!

Το πλαστικό χρήμα και η γενικευμένη χρήση του έρχεται πιο κοντά και αναμένεται αν όχι την 1 Ιανουαρίου, σίγουρα το πρώτο δίμηνο του 2017 να τεθεί σε ισχύ. Η προσέγγιση που έχει γίνει ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Θεσμούς είναι σημαντική και αναμένονται να μπουν και οι τελευταίες πινελιές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων