Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Η Αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – 97 συλλήψεις


Η Αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – 97 συλλήψεις

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησε η Αστυνομία με την πλήρη αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπορευόταν και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.
Οι διωκτικές Αρχές συνέλαβαν 97 άτομα, ενώ όπως εκτιμάται τα κέρδη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία στον τομέα των ναρκωτικών.
Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος εκτιμάται ότι η μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα φτάσει έως και το 40%.
«Αποδομήσαμε πλήρως το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησής του», τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης.
«Το εγκληματικό δίκτυο είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο δόμησης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης», πρόσθεσε ο διοικητής της ΔΑΑ.
«Ηταν ένα πολύπλευρο σχήμα, με κεντρικό σχεδιασμό και οργάνωση, δομημένο σε επτά διαφορετικά επίπεδα, που λειτουργούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά και κάλυπταν όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριοποίησης στον τομέα των ναρκωτικών. Από την πρωτογενή παραγωγή, την εισαγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διακίνηση και εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης καθώς και ηρωίνης και κοκαΐνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου