Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 21-11-2016



Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα στα ανατολικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Παράθυρο με θέα


Παράθυρο με θέα

Ένα παιδάκι δέκα χρονών καθόταν στο παράθυρο του σπιτιού του που είχε θέα έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης του. Καθώς έμενε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, μπορούσε να δει τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που περνούσαν κάθε μέρα κάτω από το σπίτι τους.
Όποτε είχε χρόνο μετά που τελείωνε το διάβασμά του καθόταν πάντα στον καναπέ δίπλα στο παράθυρο κρατώντας μια κούπα ζεστή σοκολάτα που του έφτιαχνε η μαμά του.

Το ανθρώπινο δικαίωμα στο πόσιμο νερό άρθρο στο Σύνταγμα της Σλοβενίας -


Το ανθρώπινο δικαίωμα στο πόσιμο νερό άρθρο στο Σύνταγμα της Σλοβενίας

Η Σλοβενία έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στο πόσιμο νερό.
Η νέα τροποποίηση του Συντάγματος της Σλοβενίας αναφέρει ρητά ότι το πόσιμο νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.
Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας ψήφισε υπέρ του νέου νόμου κυρίως για να αποτρέψει την εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χιλιάδες ακίνητα


Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χιλιάδες ακίνητα

Την λύση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρήκαν οι τράπεζες σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δανειστές προκειμένου να βγάλουν στο σφυρί τα ακίνητα χιλιάδων οφειλετών τους.

Υπό την πίεση του SSM και την κατάσταση που επικρατεί με το «μπλόκο» συλλογικοτήτων στις διαδικασίες πλειστηριασμών, τους προπηλακισμούς συμβολαιογράφων και την απόφαση για αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, εντείνονται οι πιέσεις για την επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Χάος με τις λίστες των φοροφυγάδων – Κίνδυνος παραγραφής


746965-forofuga.jpg

Ανικανότητα των υπηρεσιών του κράτους ή σκοπιμότητα για να γλιτώσουν οι «μεγαλομπαταχτσήδες»;
Με το ενδεχόμενο παραγραφής «φλερτάρουν» για πολλοστή φορά οι λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, αφού η νέα παράταση στους ελέγχους που είχε δοθεί πέρυσι από το υπουργείο Οικονομικών λήγει στις 31η Δεκεμβρίου του 2016.

Ποιες εθνικότητες θα πληρώνουν άδεια εισόδου 5 ευρώ για να μπουν στην Ε.Ε.


Ποιες εθνικότητες θα πληρώνουν άδεια εισόδου  5 ευρώ για να μπουν στην Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στις Βρυξέλλες ένα νέο σύστημα χορήγησης άδειας εισόδου ονόματι ETIAS.
Το μέτρο αφορά Αμερικανούς πολίτες, Ισραηλινούς, Βραζιλιάνους και Αλγερινούς και όλους εκείνους που εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης βίζας για τις χώρες του Σέγκεν.

Πώς θα γίνεται η κινητικότητα στο Δημόσιο – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο


Πώς θα γίνεται η κινητικότητα στο Δημόσιο – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την εθελοντική κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τίτλο: «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και άλλες διατάξεις»

ΟΑΕΔ: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΑΕΔ: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2016-2017.

Απ'το «Δεν πληρώνω» ...στο «Δεν κληρονομώ»!



  • Χιλιάδες αποποιούνται τις κληρονομιές λόγω φόρων
  • Το Δημόσιο θα φορτωθεί ακίνητα που αδυνατεί να διαχειρισθεί!

Μετά το κίνημα «δεν πληρώνω», έρχται το κίνημα «δεν κληρονομώ»... Ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση των φόρων ακίνητης περιουσίας και τα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες, σε συνδυασμό με την... 

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων