Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Χάος με τις λίστες των φοροφυγάδων – Κίνδυνος παραγραφής


746965-forofuga.jpg

Ανικανότητα των υπηρεσιών του κράτους ή σκοπιμότητα για να γλιτώσουν οι «μεγαλομπαταχτσήδες»;
Με το ενδεχόμενο παραγραφής «φλερτάρουν» για πολλοστή φορά οι λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, αφού η νέα παράταση στους ελέγχους που είχε δοθεί πέρυσι από το υπουργείο Οικονομικών λήγει στις 31η Δεκεμβρίου του 2016.
Η πιθανότητα μη ελέγχου λιστών, όπως η Λανγκάρντ , έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, καθώς μέχρι σήμερα οι διαπιστωμένοι φοροφυγάδες έχουν εισφέρει στον κρατικό κορβανά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε πρόστιμα έχει καταλογιστεί ποσό που υπολογίζεται ότι αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Η υπόθεση των φορολογικών ελέγχων εξελίσσεται σε ναρκοπέδιο, τουλάχιστον με το «μοντέλο» που οικοδομήθηκε την τελευταία πενταετία. «Μπλόκο» στις αναδρομικές έρευνες βάζουν τόσο οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων – θέτουν αμφιβολίες για την ορθότητα και τη νομιμότητα τέτοιου είδους κινήσεων-, όσο και η σαφής εντολή των δανειστών να μην δοθούν άλλες παρατάσεις στις προθεσμίες παραγραφής φορολογικών υποθέσεων. Ήδη την περασμένη εβδομάδα με εγκύκλιο του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κάλεσε τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες έως το τέλος του χρόνου να εκδώσουν εντολές ελέγχου τουλάχιστον για όλες τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής τους.
http://24wro.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου