Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 19-11-2016



Λίγες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικά ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016. Στην Κρήτη και στα Κύθηρα είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές.

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας

00092118
Της Χρύσας Κατσιτοπούλου.
Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε !
Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον άλλο.
Η ενέργειά σας είναι πολύτιμη. Να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, να μιλάτε μαζί του, να του ασκείτε κριτική, να τον χαϊδεύετε, να τον μαλώνετε,να είστε πάντα σε επαφή με το είναι σας.

Η σηψαιμία με λίγα λόγια: Τι είναι ακριβώς – Αίτια, συμπτώματα, επιπλοκές και αντιμετώπιση

σηψαιμία

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε σήμερα η είδηση ότι ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, εξαιτίας επιπλοκών από επέμβαση στο πόδι, από την οποία πρόεκυψε σηψαιμία. Αλλά τι είναι ακριβώς η σηψαιμία; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή;Η σηψαιμία (ή βακτηριαιμία) είναι μια πολύ σοβαρή νοσολογική ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα, και χαρακτηρίζεται από την ανίχνευση μικροβίων-βακτηρίων στο αίμα (κυκλοφορικό σύστημα).

Για πρώτη φορά στα 100 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό



Της Νικολέττας Μπούκα
Κατεβαίνουμε με προσοχή τα στενά σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο. Πίσω από την κλειστή πόρτα, κατασκευασμένη από σουηδικό ξύλο, το οποίο έχει αντέξει στη φθορά των 74 χρόνων που έχουν περάσει από πάνω του, κρύβεται μια συγκλονιστική ιστορία. Μόλις ανοίγει, μας τυλίγει μια έντονη μυρωδιά υγρασίας.

"Οι μισοί Ελληνες βουλευτές, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους"


post-feature-image

Στους «ανεπάγγελτους» που βρίσκουν έδρανο στη Βουλή και θέση στα κυβερνητικά σχήματα αποδίδει την κακοδαιμονία της πολιτικής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε συνέντευξη, μάλιστα, που παραχώρησε στην εκπομπή του Αντένα «Όλα Ξεκόλλα» με τον Θέμο Αναστασιάδη και τη Δούκισσα Νομικού, παρουσίασε εντυπωσιακά στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα που έκαναν συνεργάτες του για τη διάρθρωση του πολιτικού συστήματος.

Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για 830.000 φορολογούμενους

Μια… δεξαμενή οφειλετών του δημοσίου από τους οποίους μπορεί να εισπράξει έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξήσει τους επόμενους μήνες τα φορολογικά έσοδα.

Πρόκειται για έσοδα από φόρους του δημοσίου που ενώ έχουν βεβαιωθεί οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν και δεν έχουν επιβληθεί εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για νέα απάτη



  • Τι είναι η μέθοδος "Μan in the Μiddle" που βρίσκεται σε έξαρση το τελέυταίο διάστημα.


Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιτήδειοι με χρήση της μεθόδου «man in the middle», παρεμβαίνουν σε... τμήματα της επικοινωνίας μεταξύ συναλλασσόμενων επαγγελματιών και εμπόρων με επιχειρήσεις του εξωτερικού και τους πείθουν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν αρχικά συμφωνηθεί. 

Στη φτώχεια ζουν 710.000 παιδιά στην Ελλάδα



  • Στην Ελλάδα το έτος 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 37,8% των παιδιών (περίπου 710.000 παιδιά), έναντι 28,7% το 2010.
  • Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του εν λόγω ποσοστού στην ΕΕ την τελευταία πενταετία.

Πώς υπολογίζεται και πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων

Η χρονική περίοδος, που ξεκινάει την 1η Μαΐου και διαρκεί έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, είναι η περίοδος βάσει της οποίας υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων



Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2016 αναμένεται και φέτος να δοθεί όπως κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των εορτών. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων από τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα από 1 Μαΐου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016.

Κανονικά κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ



  • Ανέστειλαν τις  κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι ύστερα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές.

Αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο κινητοποίησής τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την ... υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές, λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ του δημοσίου προς την επιχείρηση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/11/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων