Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: για Τρίτη 15-11-2016



Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη περιμένουμε λίγες τοπικές βροχές. Παράλληλα στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται γρήγορη επιδείνωση του καιρού με βροχές και πάνω από τη θάλασσα καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα ενδέχεται να είναι έντονες. Σταδιακά οι βροχές θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες ίσως εκδηλωθούν για λίγο και σε παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Εκπληκτικά μέρη στον κόσμο για τα οποία ίσως δεν έχουμε ακούσει ποτέ

Ξεκινώντας κανείς ένα ταξίδι ξέρει συνήθως, είτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς είτε ρωτώντας τους ντόπιους, ποια είναι τα σημεία που δεν πρέπει να χάσει στον προορισμό του. Αυτά τα «must see», όπως περιγράφονται, που θεωρούνται αναπόσπαστα κομμάτια της γνωριμίας του ταξιδιώτη με κάποιο μέρος.

Οι άνθρωποι εκείνοι που είναι τα καταφύγιά μας

http://www.pillowfights.gr/wp-content/uploads/2016/10/kakouri244-820x547.jpg

Η ζωή μας είναι ένας δρόμος, όπου κατά κύριο λόγο βαδίζουμε μόνοι. Σε κάποιες διαδρομές όμως συναντάμε συνοδοιπόρους, οι οποίοι μας συντροφεύουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Κάθε ταξίδι πέρα απ’ τις ευχάριστες στιγμές ενέχει κινδύνους, κακοτοπιές και δυσκολίες. Ωστόσο ο καθένας μας έχει τα δικά του καταφύγια, όταν αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να βγείτε ζωντανοί από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται

Για να επιβιώσετε σε ακραίες καταστάσεις, είναι καλύτερα να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως να δράσετε, επειδή
κάθε δευτερόλεπτο έχει σημασία. Μια ομάδα διάσωσης μας δείχνει το σωστό τρόπο να βγούμε από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται μέσα σε νερό.

Σας προτείνουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές που δίνουν επαγγελματίες διασώστες για να σωθείτε οι ίδιοι, αλλά και να βοηθήσετε όσους βρίσκονται σε άμεση ανάγκη.

Μαίνεται ο πόλεμος στη Δικαιοσύνη -Εισαγγελείς κατηγορούν τον Αρειο Πάγο για προσπάθεια διχασμού


Μαίνεται ο πόλεμος στη Δικαιοσύνη -Εισαγγελείς κατηγορούν τον Αρειο Πάγο για προσπάθεια διχασμού

Χωρίς τέλος μαίνεται ο πόλεμος στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την διχαστική -όπως χαρακτηρίστηκε- προσπάθεια που δείχνει προς την πλευρά του Αρείου Πάγου και έχει ως στόχο την δημιουργία σωματείου Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστικών Λειτουργών.
Ηδη, η μεγαλύτερη δικαστική ένωση (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων) την κατήγγειλε, ενώ τώρα είναι η σειρά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.)

Η Ελλάδα της ντροπής

Πόσο πρέπει να εξαθλιωθούμε για να συνειδητοποιήσουμε ότι, σιωπώντας όπως τα πρόβατα που οδηγούνται στη σφαγή, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι;
Τι μπορούμε να περιμένουμε όταν οι δανειστές δεν βλέπουν απέναντι τους έναν λαό αποφασισμένο να πολεμήσει για την ελευθερία και την εθνική του ανεξαρτησία;

Μία από τα… ίδια για τα τέλη κυκλοφορίας: Διαβάστε τι θα πληρώσετε τελικά και για το 2017



Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, αλλά που  εκτός απροόπτου θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και για το 2017, καθώς το περιθώριο της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου  δεν επαρκεί για μικροαλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει ήδη εντολή στη ΓΓΠΣ να ετοιμαστούν -για ανάρτηση- τα τέλη κυκλοφορίας όπως είχαν και φέτος.

Φοροκαταιγίδα από την Πρωτοχρονιά - Όλη η λίστα

«Καταιγίδα» φοροεισπρακτικών μέτρων αναμένεται να ξεσπάσει με την είσοδο του νέου έτους.

Από 1-1-2017 αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Θλιβερός απολογισμός 2016: Περισσότερες πυρκαγιές, υπερδιπλάσιες καμένες εκτάσεις


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/11/12/745224/main/2558157.jpg

Περισσότερες δασικές πυρκαγιές και πάνω από τις διπλάσιες καμένες εκτάσεις το 2016, σε σχέση με το 2015, αλλά και περισσότεροι εμπρησμοί, είναι ο θλιβερός απολογισμός, της φετινής αντιπυρικής περιόδου, σε σχέση με πέρσι.
Τα στοιχεία της αντιπυρικής περιόδου 2016, παρουσιάστηκαν σήμερα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι,

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων