Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: για Τρίτη 15-11-2016



Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη περιμένουμε λίγες τοπικές βροχές. Παράλληλα στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται γρήγορη επιδείνωση του καιρού με βροχές και πάνω από τη θάλασσα καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα ενδέχεται να είναι έντονες. Σταδιακά οι βροχές θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες ίσως εκδηλωθούν για λίγο και σε παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 9 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, από 11 έως 16 στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα με τις μέγιστες στη Ρόδο να φτάνουν στους 18 βαθμούς και από 15 έως 18 βαθμούς στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Καρπάθιο Πέλαγος και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, αλλά και εκεί το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κατά περιόδους στα βόρεια τμήματα του νομού. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα κυρίως στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις και αρκετό κρύο το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου