Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 12-11-2016



Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα καθώς επίσης στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Το μυστικό που «κρύβει» η ρίγανη για την υγεία μας που λίγοι γνωρίζουν


1

1
Η καρβακρόλη (carvacrol) είναι μια ουσία που περιέχεται στη ρίγανη και η οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στον νοροϊό…
Ο νοροϊός αποτελεί το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο ψυχαναγκασμός της δίαιτας…addicted to diet

addicted_to_diet


O όρος δίαιτα για τους περισσότερους ανθρώπους είναι συνυφασμένος με την στέρηση, την αγωνιώδη και επίμονη προσπάθεια να επιτύχουν μια κατάσταση εγκράτειας μπροστά σε διατροφικούς πειρασμούς ή σε μια δεύτερη μερίδα φαγητό. Είναι πολύ περήφανοι όταν το καταφέρνουν, αλλά είναι πραγματικά δυστυχισμένοι όταν τελικά υποκύπτουν σε κάποιο πειρασμό.

Παιδική εκπομπή του BBC διαφημίζει σε παιδιά έως και 6 ετών, την ορμονοθεραπεία για την «αλλαγή φύλου»



Η σειρά ‘Just a Girl’ του BBC που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από έξι (!) ετών και πάνω, περιγράφει πώς ο Ben έγινε ‘Amy’, με τη λήψη ορμονών που σταματούν την εφηβεία.
Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της νεοταξικής ατζέντας προώθησης της λεγόμενης «ρευστότητας» του φύλου, με άλλα λόγια, της κατάργησης της διάκρισης των δύο φύλων. Απ’ ότι φαίνεται, τώρα έχει στόχο τα παιδιά.

Το μυστικό της δύναμης



«Όταν ένας τοξότης σημαδεύει το στόχο του χωρίς βλέψεις, αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αν σημαδεύει το στόχο του για ένα βραβείο, έχει ήδη κυριευτεί από νευρικότητα. Αγωνιά. Σκέφτεται περισσότερο τη νίκη παρά τη ρίψη – και η επιθυμία του να νικήσει απομυζά τη δύναμή του.» Τσουάνγκ Τζου

Κέτερινγκ για τους λαθρομετανάστες και ξηρά τροφή για τους Έλληνες απόρους


1

Διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες τις δηλώσεις της νέας, ανεπάγγελτης υπουργού εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες τα επιδόματα θα διακοπούν και τη θέση τους θα πάρουν οι παροχές σε είδος.
Της Αικατερίνης Παπαδοπούλου
Ασφαλώς το πολιτικοοικονομικό σύστημα στην Ελλάδα θα επωφεληθεί αυτής της αλλαγής. Πάνω στο θέμα αυτό σας μεταφέρω εύστοχο σχόλιο που γράφτηκε στο facebook:

Τηγάνισμα: Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για λόγους υγείας



Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.
Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορικά με το τηγάνισμα τροφών σε διαφόρων ειδών λίπη, δηλαδή σε διάφορα λάδια και βούτυρα. Έτσι, έγιναν πειράματα για το τηγάνισμα με ηλιέλαιο, σπορέλαιο, αραβοσιτέλαιο, λάδι από ελαιοκράμβη, ελαιόλαδο (παρθένο και μη) και λίπος χήνας.

Ξένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζήτησε ο Βασιλειάδης


Ξένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζήτησε ο Βασιλειάδης

Την παρουσία ξένων διαιτητών ζήτησε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επιτετραμμένο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη και ζήτησε παράλληλα συνάντηση με ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ για την αντιμετώπιση καλεσμάτων βίας μέσω του Τύπου.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν το Υπουργείο Αθλητισμού-Πολιτισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: 

Πώς διαμορφώνονται οι νέες επικουρικές συντάξεις ανά ταμείο



Συντάξεις από 88 ως 360 ευρώ κατά μέσο όρο περιλαμβάνει ο νέος χάρτης των επικουρικών, όπως διαμορφώθηκε μετά την εφαρμογή του επανυπολογισμού.
Τι ισχύει ανά Ταμείο
Ειδικότερα, μέχρι και τον Σεπτέμβρη η μέση ονομαστική σύνταξη στο ΤΑΠΤΠ (Προσωπικό πρώην Τράπεζας Πίστεως -Alpha Bank) ήταν 458 ευρώ (χωρίς τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων αλλά με κρατήσεις ΑΚΑΓΕ και υγείας).

«Παγώνουν» τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017;

Ακόμη και το σενάριο να μην υπάρξουν αλλαγές στ τέλη κυκλοφορίας του 2017, αφήνουν στο υπουργείο Οικονομικών, λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι πληρωμές που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους. Πηγές της Καραγιώργη Σερβίας άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν αλλαγές. «Θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές», τονίζουν.

Οπισθεν ολοταχώς η κυβέρνηση για το ΕΣΡ -Νέος πρόεδρος ο Κουτρομάνος, που πρότεινε η ΝΔ


Οπισθεν ολοταχώς η κυβέρνηση για το ΕΣΡ -Νέος πρόεδρος ο Κουτρομάνος, που πρότεινε η ΝΔ

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, που πρότεινε η ΝΔ, είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων μετά από 6 συνεδριάσεις. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα πάντα: Από τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, μέχρι την σύνθεση του ΕΣΡ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων