Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 11-11-2016



Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα για καταιγίδες από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές τοπικές νεφώσεις, οι οποίες προς το βράδυ στη βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων. Στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Open House Thessaloniki γίνεται 5 και μας ξεναγεί σε 85 εντυπωσιακά κτίρια της πόλης!



Κάθε κτίριο έχει μια ιστορία να διηγηθεί και πολλές από αυτές τις ιστορίες εμβληματικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης, έφτασαν στα αυτιά μας τα τελευταία πέντε χρόνια, χάρη στο Open House. Ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, ο οποίος έχει φτάσει και στη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνει φέτος τα πέντε του χρόνια και θα το γιορτάσει το σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου με δεκάδες δωρεάν ξεναγήσεις σε δημόσια κτίρια,

"ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες τέταρτος πιο εργατικός λαός παγκοσμίως - 36η η Γερμανία"

Στην τέταρτη θέση των πιο εργατικών λαών παγκοσμίως βρίσκονται οι Έλληνες, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη/μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς και άλλους παράγοντες.

Ο λόγος που ο Ντόναλντ Τραμπ κρύβει τις Κυπριακές του ρίζες

Δανιήλ Τράμπας. 1879, Λευκόνοικο.
 Δανιήλ Τράμπας. 1879, Λευκόνοικο.


Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κρύβει την Κυπριακή καταγωγή του. Στην πραγματικότητα η ιστορία της οικογένειάς του είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό, ακόμα και το αμερικανικό. Και πολύ ενδιαφέρουσα!
Ο Τραμπ κατάγεται από Κύπριους μετανάστες που έφτασαν στην Αμερική άφραγκοι. Τα κατάφεραν γρήγορα με σκληρή δουλειά, ακόμη σκληρότερο οπορτουνισμό και αμφίβολες πρακτικές.

Κοινωφελής -34 δήμοι: Έως τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα –Προσλαμβάνεται 1 στους 14



Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 6.339 προσλήψεις Κοινωφελούς στους δήμους.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ενστάσεις που είχαν υπάρξει από το ΑΣΕΠ σε σχέση με τη μοριοδότηση του ΚΕΑ για τους ωφελούμενους, είχαν υπάρξει σκέψεις να ανακληθεί η προκήρυξη, ωστόσο, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, κάτι τέτοιο είχε αποφασισθεί να μην γίνει καθώς θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση.

Έρευνα: Μισό εκατομμύριο Έλληνες με κατάθλιψη λόγω κρίσης



Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, στο Ζάππειο, το 2015 οι συμπολίτες μας με κατάθλιψη ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός μπορεί να έχει αυξηθεί μέχρι σήμερα...

«Το 2015 οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 500.000, φτάνοντας τα μεγέθη μιας πολύ μεγάλης πόλης. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μια ελληνική μεγαλούπολη, όπως ο Πειραιάς,

Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή: Η μελαγχολία του χειμώνα

Το καλοκαίρι έχει φύγει και ίσως έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στη διάθεση σας. Μήπως νοιώθετε πιο κουρασμένοι, κακόκεφοι και δεν έχετε όρεξη να διεκπεραιώσετε τις υποχρεώσεις σας;  Μην ανησυχείτε, ευθύνεται η αλλαγή του καιρού.

Επιστήμονες παρουσιάζουν στοιχεία, και επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα των αεροψεκασμών [Βίντεο]


1

Στο παρακάτω άρθρο διαλύονται με χαρακτηριστικό τρόπο όλα όσα υποστηρίζουν διάφοροι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι ότι δεν μας ψεκάζουν καθημερινά και ότι όλες αυτές οι θεωρίες είναι συνομωσιολογικές ανοησίες.
Δυστυχώς για αυτούς τους κυρίους όπως θα δείτε παρακάτω επιστήμονες, γιατροί και το πιο εντυπωσιακό ακόμα και πιλότοι αποκαλύπτουν την πραγματικότητα για το τεράστιο αυτό θέμα των ψεκασμών που σκόπιμα το συσκοτίζουν για να μην αποκαλύπτεται η αλήθεια στο κοινό.

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης διαβάζει τα χείλη καλύτερα από τους ανθρώπους!

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης διαβάζει τα χείλη καλύτερα από τους ανθρώπους!
Ένα εντυπωσιακό σύστημα αναγνώρισης της κίνησης των ανθρώπινων χειλιών και τη μετατροπή του σε κείμενο ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία. 

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον  Έλληνα ερευνητή Γιάννη Ασσαέλ, ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία LipNet, το οποίο μπορεί να διαβάσει τα χείλη των ανθρώπων πολύ καλύτερα από τους ίδιους τους ανθρώπους.

ΑΝΑΛΥΣΗ Η επανάσταση της μεσαίας τάξης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση – Γι’ αυτό νίκησε ο Τραμπ

Donald Trump speaks at a campaign rally in Sacramento, California. REUTERS/Lucy Nicholson
Πολλές είναι πλέον οι αναλύσεις για το «φαινόμενο Τραμπ». Για τον τυφώνα που ήρθε να σαρώσει τα πάντα και να αλλάξει τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι περισσότεροι αναλυτές επιχειρούν να εξηγήσουν την ψήφο των Αμερικανών, τι ήταν αυτό που τους ώθησε στη στήριξη ενός ζάμπλουτου με μηδαμινή εμπειρία στην πολιτική. Ο καναδός κοινωνιολόγος Mathieu Bock-Côté, καθηγητής στο Μόντρεαλ, γράφει στην Le Figaro:

Nομική βοήθεια σε ανήλικους και νέους ως 35 ετών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων


Nομική βοήθεια σε ανήλικους και νέους ως 35 ετών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους-Legal Aid» για την περίοδο 2016-17. Σκοπός του προγράμματος είναι η έμπρακτη νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων έως 35 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Επεσαν τα πρώτα χιόνια -«Ασπρισε» η Βασιλίτσα [εικόνα]


φωτογραφία: snowreport.gr

Τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα έπεσαν στην περιοχή της Βασιλίτσας Γρεβενών. 
Από το πρωί χιονίζει σε όλο τον ορεινό όγκο και σε υψόμετρο πάνω από τα 1700 μέτρα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/11/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων