Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 10-11-2016



Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2016 στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, με παροδικές βροχές από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το ραγισμένο δοχείο: Ένας κινέζικος μύθος με πολύ σημαντικό νόημα


Ένας κινέζικος μύθος που μας υπενθυμίζει ότι κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε αδυναμίες αλλά και δυνατότητες, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε σωστά.
Διαβάστε τον:
Μια γριά γυναίκα, Κινέζα κουβαλούσε νερό με δύο μεγάλα δοχεία κρεμασμένα από τους ώμους της.

Καμιά 50αριά τυχαίοι...




Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Δεν μας αφορά τούτος ο ανασχηματισμός.
Ούτε αυτός, ούτε ο προηγούμενος, ούτε ο επόμενος.

Και πώς να μας αφορά άραγε εφ' όσον οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες και έχουν υπογραφεί από πέρσι τον Αύγουστο;

Ανέκδοτο: Ο Δ@νητής της Κόρης


Αποτέλεσμα εικόνας για ανεκδοτα


Μια γυναίκα περνώντας έξω από το δωμάτιο της κόρης της ακούει από μέσα ένα ηλεκτρονικό βουητό. Ανοίγει τη πόρτα μπαίνει μέσα…
Η κόρη της παίζει με έναν δ@νητή…

– Τι κανείς εκεί κορίτσι μου; ρωτάει σοκαρισμένη.

Ντόναλτ Τραμπ ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής


Ντόναλτ Τραμπ ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλτ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Τραμπ, μετά από ένα εκλογικό θρίλερ, με 276 εκλέκτορες, είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Είναι η ώρα να γιατρέψουμε τις πληγές του διχασμού. Θα διπλασιάσουμε την οικονομία και θα την ενισχύσουμε παντού», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Η ανοχή μετά από επτά χρόνια οδυνηρών εμπειριών είναι συνώνυμη με την δουλοπρεπή αποδοχή!


Αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τη σκιώδη διακυβέρνηση της χώρας, ανεξάρτητα από το εκάστοτε «ανδρείκελο» που τοποθετεί για να μην επαναστατήσουν οι Πολίτες, δεν είναι ασφαλώς η μείωση του χρέους και η ανάπτυξη – αλλά το «πώς θα συνεχισθεί ομαλά η μεταφορά του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου στους δανειστές και στους κερδοσκόπους, χωρίς να υπάρξουν σκηνές Βενεζουέλας».

ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ;-ΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 750,000 ΕΥΡΩ



Greek Spirit

Τελευταία είμαστε μάρτυρες της εμφάνισης νέων κομμάτων, μικρών κομμάτων, άλλα ρωσόφιλα, άλλα δήθεν ανεξάρτητα, όλα κόμματα που δεν έχουν καμία ελπίδα για είσοδο στην Βουλή και δεν φαίνονται ικανά να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των συστημικών κομμάτων.

Τι φέρνει σε μισθούς και συντάξεις το πλαστικό χρήμα

Το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα φέρνει τα πάνω κάτω σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και επηρεάζει άμεσα και την τσέπη μας αφού σχετίζεται άμεσα με τη φορολόγηση.

Έτσι με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται επιπλέον αφορολόγητο για όσους κινούνται σχεδόν αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα,

Την Κυριακή το πανηγύρι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολή



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα γιορτάσει τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στην ομώνυμη εκκλησία, που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις της.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 07:30 με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, θα συνεχιστούν στις 10:00 με περιφορά της εικόνας στις εγκαταστάσεις της Σχολής

Πρόγραμμα για δωρεάν ή επιδοτούμενο Internet. Ποιοι το δικαιούνται

Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης τίθεται η παροχή δωρεάν ή με επιδότηση ίντερνετ στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας, στους πρωτοετείς φοιτητές, στα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες καθώς και στη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο παρκαδόρος Πολιτικός Μηχανικός



Παναγιώτης Μαυροειδής
Τη νέα Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δεν τη γνωρίζω. Από μια άποψη χαίρομαι: Δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που γνώριζα, γνωρίζω, αλλά ντρέπομαι να το πω.

Υπουργός Εργασίας λοιπόν, στα 31 της χρόνια. Από μια άποψη, το θέμα πουλάει: «Ο Τσίπρας έβαλε στην κυβέρνηση ένα νέο άνθρωπο και μάλιστα γυναίκα, σπάζοντας τις επετηρίδες».

Προς νέες κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ



  • Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στο τέλος της εβδομάδας κλείνουν δύο μήνες απλήρωτοι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων... Δημήτρης Τσερμενίδης, είπε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων