Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 30-10-2016




Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις οι οποίες στη Νότια Ελλάδα, στο Αιγαίο και στη Θράκη θα είναι πιο πυκνές. Βροχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ ίσως βρέξει πρόσκαιρα σε περιοχές της Στερεάς. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα πιο έντονα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στις 15 Νοεμβρίου στο Τaxisnet τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν πληρώσουν οι πολίτες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν περί τις 15 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου, θα επιβαρύνει όσους προέβησαν σε αγορά καινούργιου Ι.Χ. την τελευταία πενταετία, καθώς τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ αντίθετα θα υπάρξουν μειώσεις στα τέλη των Ι.Χ. που κυκλοφορούν πάνω από δέκα χρόνια.

Τι θα συμβαίνει στο σώμα σας εάν τρώτε δυο πολύ ώριμες μπανάνες κάθε μέρα για ένα μήνα;



Οι μπανάνες είναι μια σούπερ τροφή που δίνουν στο σώμα μας όλα τα καλά συστατικά για να θριαμβεύσει.
Είναι γεμάτες βιταμίνες, ίνες, και φυσικά σάκχαρα, όπως σουκρόζη και φρουκτόζη. Σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι όταν τρώμε μπανάνες συχνά, κρατούν τον γιατρό μακριά.

Πάνω από 5.200 μετανάστες - πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους το 2016



Πάνω από 5.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους σε ολόκληρο τον κόσμο, ένας αριθμός κατά 20% αυξημένος από τον αντίστοιχο στην ίδια περίοδο το περασμένο έτος, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΟΙΜ).

Η πείνα στα χρόνια της Κατοχής. Γιατί η Ελλάδα το 1940 δεν είχε να θρέψει τα παιδιά της;

επιμέλεια Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.
Ανάμεσα στα πολλά βάσανα που πέρασε ο ελληνικός λαός την περίοδο της Κατοχής, το πιο τρομερό ήταν η μεγάλη πείνα, από την οποία ειδικά τον πρώτο χρόνο (1941-1942) πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι.

Οι κατακτητές άρπαξαν από τη χώρα ό,τι τους ήταν χρήσιμο για τον πόλεμο που συνέχιζαν με άλλες χώρες (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος): τρόφιμα, πρώτες ύλες από τα εργοστάσια, μεταφορικά μέσα και καύσιμα, χρήματα. Έπεσε μεγάλη φτώχεια γιατί έκλεισαν εργοστάσια και μαγαζιά και ο κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά.

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελλάδα στις 2 Νοεμβρίου

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελλάδα στις 2 Νοεμβρίου
Τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, λόγω εκλογών των εκπαιδευτικών.

Την ημέρα εκείνη χορηγείται ειδική άδεια στους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι οποίοι ωστόσο υποχρεούνται να προσκομίσουν στο σχολείο τους βεβαίωση συμμετοχής από την αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή.

Η ιστορία της ιαχής «Αέρα» – Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία από αυτή της ιαχής ΑΕΡΑ …!!!


1

Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής …Αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν Ελληνόπουλα που συγκινούνται και δακρύζουν, θαυμάζοντας τον ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα το 1940.
Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή Αέρα και σε ότι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή «Αέρα».

Απασφάλισαν οι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ: Χωρίς δικαιοσύνη η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf
Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις ανοίκειες, όπως αναφέρει, επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του ΣτΕ, δύο μέρες μετά την κρίση του δικαστηρίου επί του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Στρατηγός Φράγκος μιλά για τους άταφους ήρωες του ΄40 και απαντά στον Ερντογάν

Ήρωες που έπεσαν στο μέτωπο του 1940 παραμένουν ακόμη και σήμερα άταφοι!76 χρόνια μετά περιμένουν την πατρίδα να τους φροντίσει.Οι συγγενείς τους περιμένουν ν’ ανάψουν ένα κερί και ένα καντήλι στη μνήμη τους.

Πριν μερικές μέρες στη Βέροια ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος παρουσίασε βιβλίο του Γιώργου Σούρλα ο οποίος έχει ασχοληθεί χρόνια με το θέμα.

Έπεσαν αλεξιπτωτιστές στον Θερμαϊκό

Το ΕΤΑ, το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών για ακόμη μια φορά έκλεψε την παράσταση, όχι όμως παρελαύνοντας, αλλά κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα... Πέφτοντας από ελικόπτερο τύπου Σινούκ.

Ήταν μια από τις εκπλήξεις της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι θεαματικοί ελιγμοί του F-16 -«Να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά»: Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου [βίντεο]

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης έκανε ελιγμούς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το δικό του συγκινητικό μήνυμα από τον ασύρματο:

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/10/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων