Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τι θα συμβαίνει στο σώμα σας εάν τρώτε δυο πολύ ώριμες μπανάνες κάθε μέρα για ένα μήνα;



Οι μπανάνες είναι μια σούπερ τροφή που δίνουν στο σώμα μας όλα τα καλά συστατικά για να θριαμβεύσει.
Είναι γεμάτες βιταμίνες, ίνες, και φυσικά σάκχαρα, όπως σουκρόζη και φρουκτόζη. Σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι όταν τρώμε μπανάνες συχνά, κρατούν τον γιατρό μακριά.



Στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, η μπανάνα καταναλώνεται πολύ και μάλιστα περισσότερο από τα πορτοκάλια και μήλα. Πολλοί από εμάς φέρνουμε μπανάνες στο σπίτι για να τις τρώτε κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Οι μπανάνες αρχίζουν με ένα πράσινο κίτρινο χρώμα και σταδιακά γίνονται πολύ κίτρινες και μετά αρχίζουν να αποκτούν μαύρα στίγματα και τελικά γίνονται όλες μαύρες. Πολλοί άνθρωποι τις πετούν τότε γιατί πιστεύουν ότι είναι χαλασμένες.

Φαίνεται λογικό αφού τα περισσότερα φρούτα που μαυρίζουν είναι πράγματι σάπια και καθόλου ελκυστικά για να τα καταναλώσουμε.

Ωστόσο, όσο πιο πολλά μαύρα στίγματα έχει μια μπανάνα και όσο πιο ώριμη, τόσο περισσότερο έχει. Δηλαδή, ένα παράγοντα που πολεμά τον καρκίνο και βοηθά εναντίον των κακών κυττάρων στο σώμα μας.

Ειδικότερα, το TNF βοηθά την επικοινωνία ανάμεσα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας και οδηγεί τις κινήσεις των κυττάρων προς τις περιοχές που έχουν πρόβλημα ή έχουν προσβληθεί.

Η έρευνα έχει δείξει ότι το TNF που υπάρχει στις ώριμες μπανάνες επεμβαίνει με τα κύτταρα των όγκων και εμποδίζει την ανάπτυξή τους. Αυτό μαζί με τα πολλά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις μπανάνες με τα μαύρα στίγματα αυξάνουν τα λευκοκύτταρα στο αίμα.

Την άλλη φορά που δείτε μια μπανάνα με καφέ στίγματα μην την πετάξετε. Φάτε την και δυναμώστε την υγεία σας.

Εκτός από τη ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας οι μπανάνες έχουν και άλλα οφέλη για εμάς. Παρακάτω διαβάστε μερικά από τα κυριότερα οφέλη και δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


  1. Καούρες. Η μπανάνα είναι φυσικό αντί όξινο και παρέχει ανακούφιση από τις καούρες και τις ξυνίλες. Με μια μπανάνα μπορούμε να καταπραύνουμε τα συμπτώματα καούρας.
  2. Πίεση του αίματος. Οι μπανάνες βοηθούν στην ελάττωση της πίεσης του αίματος και προστατεύουν κατά του εμφράγματος γιατί έχουν λίγο νάτριο και πολύ κάλιο που τις κάνουν καλή τροφή για την καρδιά.
  3. Ενέργεια. Μια ή δυο μπανάνες πριν την γυμναστική σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για μια ή δυο ώρες. Οι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και τα άλατα αυξάνουν την δύναμη στο σώμα σας ενώ το κάλιο βοηθά ενάντια στις μυικές κράμπες.
  4. Αναιμία. Οι μπανάνες βοηθούν αυτούς που έχουν αναιμία παρέχοντας το απαραίτητο σίδηρο που ενεργοποιεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την παραγωγή αιμοσφαιρίνης.
  5. Έλκη. Όταν έχετε προβλήματα στομάχου, πολλές τροφές πρέπει να αποφεύγονται. Όχι όμως και οι μπανάνες. Μπορείτε να τις φάτε άφοβα αφού η μαλακιά υφή της καλύπτει το στομάχι και το προστατεύει από τα διαβρωτικά υγρά και τον ερεθισμό.
  6. Κατάθλιψη. Βοηθούν να ξεπεράσετε την κατάθλιψη γιατί τα μεγάλα επίπεδα κρυπτοφάνης που έχουν, το σώμα μας τα μετατρέπει σε σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που κάνει τον άνθρωπο να χαλαρώνει και να αισθάνεται ευτυχισμένος. Έτσι, οι μπανάνες βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα και να νικούν την κατάθλιψη.
  7. Δυσκοιλιότητα. Εάν έχετε πρόβλημα φάτε μερικές μπανάνες. Έχουν αρκετές ίνες για να ενεργοποιήσουν την κίνηση του εντέρου και να σας απαλλάξουν από την δυσκοιλιότητα.
  8. Νεύρα. Όταν αισθάνεστε νεύρα και στρες, φάτε μια μπανάνα. Βοηθά να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα και η βιταμίνη Β που έχει θα σας ηρεμίσει το νευρικό σας σύστημα. Σας χαλαρώνει και σαν αποτέλεσμα έχετε καλύτερη διάθεση.
  9. Έλεγχος της θερμοκρασίας. Τρώγοντας μια μπανάνα κάποια ζεστή μέρα θα σας δροσίσει και θα σας κατεβάσει την θερμοκρασία του σώματος σας.Το ίδιο και αν έχετε πυρετό.http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου