Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 16-10-2016



Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις νυκτερινές καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η συγκλονιστική επιστολή άνεργης 50χρονης εκπαιδευτικού στον Τσίπρα: Με εξαπατήσατε, με κοροϊδέψατε

Συγκλονίζει η επιστολή μιας 50χρονης άνεργης εκπαιδευτικού από την Κρήτη προς τον πρωθυπουργό στην οποία περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια και η οικογένειά της.

Πως κατεβάζουμε την πίεση μέσα σε 15 λεπτά …!



Ο Θεραπευτής 
15 λεπτά για να κατεβάσετε την πίεση
…Και ξαφνικά στα «καλά καθούμενα» σας πιάνει ένας περίεργος πονοκέφαλος, ο οποίος συνοδεύεται από ζάλη, βοή στα αυτιά και θολή όραση. Μήπως πρόκειται για απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης;

Παρά το γεγονός ότι πολλοί υπερτασικοί αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα, η αλήθεια είναι ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση σπάνια προκαλεί συμπτώματα. Για το λόγο αυτό αποκαλείται και..
«σιωπηλός δολοφόνος».

Ξενοδοχείο της Χαλκιδικής ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης για το 2017



Τρία ελληνικά ξενοδοχεία, σε Χαλκιδική, Σαντορίνη και Ζάκυνθο είναι βρίσκονται στα λίστα με τα υποψήφια για τα βραβεία Condé Nast Johansens Awards for Excellence 2017.
Τα ελληνικά ξενοδοχεία που κέρδισαν βραβείο είναι τα Miraggio Thermal Spa Resort στη Χαλκιδική στην κατηγορία των νέων ξενοδοχείων στο προσκήνιο, Astra Suites στη Σαντορίνη στην κατηγορία ρομαντικού προορισμού και The Lesante Luxury Hotel & Spa στη Ζάκυνθο στην κατηγορία καλύτερων πράσινων πρακτικών.

Όποιος συγκρίνει το Ελληνικό Προσφυγικό ζήτημα με το λαθρομεταναστευτικό είναι ανιστόρητος, δοσίλογος και προδότης !

250815-prosfyges1
Οι Έλληνες πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Ελλάδα, δεν δύνανται να συγκριθούν με τους αντίστοιχους που αιτούνται άσυλο από την σημερινή ελληνική Πολιτεία, εν έτει 2015. Οι πρόσφυγες ή/και μετανάστες του 19ου και 20ου αιώνος,

Μη φοβάστε την χοληστερίνη στα αυγά. Πόσα μπορεί να τρώτε καθημερινά; Μπορεί να χάσετε βάρος τρώγοντας αυγά;

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Ο τρόμος της χοληστερίνης των αυγών που έχει διαδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες στέρησε από πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους δυστυχώς και παιδιά, την καλύτερη και ποιο υγιεινή ίσως τροφή που μπορούν να καταναλώσουν και μάλιστα με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, στοιχείο πολύ σημαντικό σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

9 στα 10 γυμνάσια της Γαλλίας επέλεξαν την εκμάθηση αρχαίων ελληνικών!


9 στα 10 γυμνάσια της Γαλλίας επέλεξαν την εκμάθηση αρχαίων ελληνικών!

Στα πλαίσια της μεταρρύθμισης στην παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση Βαλς, οι Γάλλοι καθηγητές και μαθητές φαίνεται πως επέλεξαν συνειδητά να συνεχίσουν να διδάσκονται αρχαία ελληνικά και λατινικά
Με τη νέα σχολική χρονιά, το γυμνάσια της Γαλλίας αναμένεται να εφαρμόσουν ένα νέο πρόγραμμα σπουδών που εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας με στόχο όπως ισχυρίζεται την εξατομίκευση και την ελευθερία στην επιλογή των γνωστικών αντικειμένων από μαθητή,  σε μαθητή.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα επιβαρυνθούν, ποιοι θα δουν μείωση

Ανάμεικτα... συναισθήματα θα αφήσουν στους Ελληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, αφού το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί αυξήσεις και μειώσεις κατά περιπτώσεις.
Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα
Τα καλά νέα έρχονται για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 11 ετών και -σε κάποιες περιπτώσεις- πληρώνουν τέλη που ξεπερνούν την αξία του αυτοκινήτου.

Πόσες αργίες έχει κάθε χώρα; Δείτε τον χάρτη

Νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε αργίες όπως νομίζουν στις ξένες χώρες.

Ενας Τσέχος γλωσσολόγος και μαθηματικός, ο Jakub Marian, αποφάσισε να βάλει τέλος στους μύθους και έφτιαξε έναν αναλυτικό χάρτη της Ευρώπης, όπου αποτυπώνονται αναλυτικά όλες οι επίσημες αργίες σε κάθε μια από τις χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου».
Από το χάρτη προκύπτει αβίαστα ότι οι χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης -με εξαίρεση την Ολλανδία- δε στερούνται καθόλου αργιών:

Σύντροφοι και συντρόφισσες απλά ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΤΕ!

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/7195446bd9ff24861c83e32aa18dec4c_L.jpg
Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την ατάκα του «κόκκινου» Πάνου, το σόου Τσίπρα και την γενιά των 400 ευρώ που έκανε ρόμπα το σύστημα.

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Ένα τσούρμο τύποι, που δεν θα τους έδινες να κυβερνήσουν ούτε… περίπτερο, συνεταιρίστηκαν στο ψέμα και στις κούφιες υποσχέσεις, για να ανέβουν στην εξουσία και να γαντζωθούν στις καρέκλες τους.

Γιατί αλλάζει χέρια η ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα

http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/4499efe193f28ced41322f55b27d0d37_XL.jpg?t=1476356955
Του Δημήτρη Παφίλα

Σε αναπόδραστη αλλαγή της ελληνικής ιδιοκτησίας της βιομηχανίας και γενικότερα της ελληνικής επιχειρηματικότητας οδηγούν, οι φόροι, το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, οι υψηλές τιμές ρεύματος (εξαιτίας του μονοπωλιακού και στρεβλού καθεστώτος της ενέργειας). Μέσα σε ημέρα, πωλήθηκαν 4 εργοστάσια σε μια πορτογαλική εταιρεία ενώ μια εισηγμένη πώλησε θυγατρική της στην Ρουμανία για να εξυπηρετήσει τον δανεισμό της.

Αποκάλυψη: Ποιες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν από μεγάλο σεισμό

Αποκάλυψη: Ποιες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν από μεγάλο σεισμό
Ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα και καλό θα ήταν όλοι μας να έχουμε υπόψη ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν ρήγματα που δίνουν ισχυρούς σεισμούς.

Η σεισμική δραστηριότητα είναι ένα φαινόμενο που μελετάται παγκοσμίως, με τη χώρα μας να είναι η έκτη πιο σεισμογενής χώρα του κόσμου.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη - Όσα πρέπει να γνωρίζετε



Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για την εποχική γρίπη και όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να κάνετε το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο χορηγείται δωρεάν.
Ο λόγος είναι όπως τονίζουν οι επιστήμονες, ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προφύλαξης είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο, καθώς απαιτείται χρονική περίοδος 2 εβδομάδων για την ανάπτυξη αντισωμάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/10/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.