Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 4-10-2016



Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου τοπικά θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

99 διαχρονικά μαθήματα που μας διδάσκει η ζωή


1

Τι σε έχει διδάξει η ζωή; Σκέψου όλα τα πράγματα που θα ήθελες να πεις στον εαυτό σου, αν μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο
και να δώσεις στον νεότερο σου εαυτό μερικές συμβουλές για τη ζωή.
1. Αυτό που κάνεις σήμερα είναι σημαντικό διότι ανταλλάσσεις μια μέρα της ζωής με αυτό.
2. Στη ζωή, συνήθως παίρνεις αυτό που ζητάς, αλλά σπάνια έρχεται έτσι όπως νόμιζες ότι θα ερχόταν.

Τα 7 παράξενα φυσικά φαινόμενα του κόσμου μας


1

Επιβλητικές οροσειρές, ειδυλλιακές παραλίες, θάλασσες- καθρέφτες είναι μερικές από τις ομορφιές του πλανήτη που προσελκύουν
τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες, μερικές φορές ωστόσο η Φύση έχει κι άλλους, κρυμμένους, άσους στο μανίκι της.Για μερικά απ τα σπανιότερα και πιο θεαματικά «μυστήρια» της Γης το ταξίδι θα φτάσει από την Αυστραλία ως το Μεξικό κι από την Ανταρκτική ως την Καλιφόρνια, με «σταθμούς», μεταξύ άλλων, μια λίμνη ροζ, έναν καταρράκτη «ματωμένο», πέτρες που «περπατούν» και μια μυστική παραλία.

Ραγδαία αύξηση τουριστών από τη Ρωσία



  • Στις 55 χιλιάδες οι θεωρήσεις visa τον Σεπτέμβριο.

Ραγδαία αύξηση σε σχέση με πέρυσι καταγράφει τον Σεπτέμβριο, ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Ρωσία, καταδεικνύοντας ότι...στο νήμα της σεζόν και με τη λύση που δόθηκε για τις βίζες έγινε εφικτό να τονωθεί και πάλι το ρεύμα από Ρωσία.

Επανήλθαν τα κουπόνια του ΄40 στην Ελλάδα – Τις πρώτες μέρες της Βενεζουέλας ζούμε στη χώρα


Επανήλθαν τα κουπόνια του ΄40 στην Ελλάδα - Τις πρώτες μέρες της Βενεζουέλας ζούμε στη χώρα

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την Παρασκευή τα κουπόνια λαϊκής αγοράς άρχισαν να κατακλύζουν την αγορά. Παρότι μέχρι και αυτή την ώρα, 3 μέρες μετά την επίσημης εμφάνιση τους, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους πραγματικούς δικαιούχους, όπως με πληροφόρησαν τα κουπόνια βρίσκονται ήδη στα χέρια «δικαιούχων» και από τη Δευτέρα θα πλημμυρίσουν τις λαϊκές αγορές της Αθήνας.

Προσοχή στις σελίδες σας στο Facebook: Βομβαρδισμός από μηνύματα - ιούς στο messenger

Προσοχή στις σελίδες σας στο Facebook: Βομβαρδισμός από μηνύματα - ιούς στο messenger
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί χρήστες του Facebook έπεσαν "θύματα" του μηνύματος στο messenger με την φωτογραφία τους που δήθεν έχει στείλει ένας διαδικτυακός φίλος.

Εδώ και λίγες ώρες ο συγκεκριμένος ιός - μήνυμα έχει κάνει δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις στις σελίδες πολλών χρηστών του facebook με πάρα πολλούς ανυποψίαστους να κλικάρουν πάνω στη φωτογραφία τους στο messenger για να ανοίξουν το αρχείο.

Tα 11 άγνωστα επιδόματα που δικαιούνται άνεργοι και εργαζόμενοι


Tα 11 άγνωστα επιδόματα που δικαιούνται άνεργοι και εργαζόμενοι

Εκτός από το επίδομα ανεργίας υπάρχουν πολλά άγνωστα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών, σε νέες μητέρες καθώς και σε άλλες κατηγορίες.

Ν.Συρίγος για Ν.Φίλη: «Φοβάστε τον Χριστόδουλο ακόμη και νεκρό… γιατί δεν βόλευε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων!»


Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον Υπουργό… προπαγάνδας που «ομολόγησε» γιατί δεν βόλευε τη νέα τάξη πραγμάτων να ζει ο αρχιεπίσκοπος.

Το μίσος του Φίλη για κάθε τι Χριστιανικό, για οτιδήποτε ενώνει τους Έλληνες δεν έχει πια όρια. Στην προσπάθεια τόσο του ίδιου, όσο και των ομοίων του να διαλυθεί αυτή η χώρα,

Έρχεται φοροκαταιγίδα το 2017: Θα πληρώσουμε επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ



Φοροκαταιγίδα έρχεται το 2017 με τους πολίτες να πληρώνουν επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ.
Με τον νέο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση προβλέπει ότι με νέα εισπρακτικά μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που θα λάβει μέσα στο 2017, θα επιτύχει πρωτογενές ​πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ. Και παρά την φοροεπιδρομή που θα «ψαλιδίσει» το διαθέσιμο εισόδημα, προβλέπει ότι στο τέλος θα έρθει και ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα 2,7%!

Αναλυτικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2017- Δείτε πόσα χρήματα θα πληρώσετε



Τον επόμενο Νοέμβριο θα αρχίσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Όπως έχουμε αναφέρει, διπλά ωφελημένοι αναμένεται να είναι οι ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα τέλη κυκλοφορίας 2017, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε εγκύκλιο,

Νέα μείωση (το 2015) του πληθυσμού της Ελλάδας



  • 30.000 λιγότερες οι γεννήσεις!

Ετοιμη να... εκραγεί είναι η δημογραφική «βόμβα» στη χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 29.365 άτομα το 2015, λόγω της...υπογεννητικότητας και της αύξησης των θανάτων, χωρίς να συνυπολογίζεται η μετανάστευση χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Αυτές είναι οι αλλαγές στο Λύκειο -Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Ετοιμο είναι το νέο πόρισμα της επιτροπής Λιάκου για τις αλλαγές που θα εισαχθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πόρισμα, όπως αναφέρει το «Βήμα» έχει πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/10/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.