Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Επανήλθαν τα κουπόνια του ΄40 στην Ελλάδα – Τις πρώτες μέρες της Βενεζουέλας ζούμε στη χώρα


Επανήλθαν τα κουπόνια του ΄40 στην Ελλάδα - Τις πρώτες μέρες της Βενεζουέλας ζούμε στη χώρα

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την Παρασκευή τα κουπόνια λαϊκής αγοράς άρχισαν να κατακλύζουν την αγορά. Παρότι μέχρι και αυτή την ώρα, 3 μέρες μετά την επίσημης εμφάνιση τους, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους πραγματικούς δικαιούχους, όπως με πληροφόρησαν τα κουπόνια βρίσκονται ήδη στα χέρια «δικαιούχων» και από τη Δευτέρα θα πλημμυρίσουν τις λαϊκές αγορές της Αθήνας.

Κάποιοι πανηγυρίζουν για την «κοινωνική» τους πολιτική, κάποιοι χαίρονται γιατί έτσι με τα αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φρούρα και λαχανικά.
Όμως η αλήθεια είναι άλλη.
Με την κάρτα αλληλεγγύης, που είδαμε οι περισσότεροι δικαιούχοι να είναι ΡΟΜΑ (τσιγγάνοι), «παλινοστούντες» και «βορειοπειραιώτες» έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε επιφυλακτικοί.
Εκτός από επιφυλακτικοί όμως είμαστε και εκνευρισμένοι!
Γιατί από την μια μεριά οι κυβερνήσεις φτωχοποιούν κάθε μέρα που περνάει τον Έλληνα, του κατασχέτουν μισθούς, συντάξεις, σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσιακά δικαιώματα σε κινητά και ακίνητα και την από την άλλη του δίνουν «επιδόματα», κάρτες σίτισης, κάρτες αλληλεγγύης, κουπόνια λαϊκής αγοράς…
Και πες μου φίλε/η αναγνώστη/στρια έχει αυτό καμία διαφορά με την Γερμανική κατοχή;
Γιατί εγώ την μοναδική διαφορά που βρίσκω είναι οι ουρές στο συσσίτιο… και όπως μου είπε μια καλή φίλη τα κουπόνια ήταν ο προάγγελος εξελίξεων στην Βενεζουέλα…
(σ.σ. Η εικόνα του άρθρου είναι από 27/2/14 στη Βενεζουέλα, στην πόλη San Cristobal την πρώτη μέρα που άρχισε διανομή τροφίμων με κουπόνια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου