Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 23-9-2016



Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν το νότιο Αιγαίο, η Πελοπόννησος, η Εύβοια και η κεντρική και ανατολική Στερεά, όπου θα υπάρχουν περισσότερες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς κάποιοι όμβροι. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Θεσσαλονίκη: Πάει για ρεκόρ συμμετοχών ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος



Περισσότεροι από 21.500 δρομείς και βαδιστές όλων των ηλικιών θα “ξεχυθούν” το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στους δρόμους της πόλης

Περισσότεροι από 21.500 δρομείς και βαδιστές όλων των ηλικιών θα “ξεχυθούν” το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον "Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο" και στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χιλιομέτρων, με τη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση της πόλης να σπάει και φέτος ρεκόρ συμμετοχών.

Γλέζος κατά Φίλη: Βλαστημά όποιος κατηγορεί την Εκκλησία για αδράνεια στην Κατοχή



  • Κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί του ρόλου της Εκκλησίας σε κρίσιμες περιόδους της χώρας, όπως στην Κατοχή, τοποθετήθηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος υποστήριξε πως «όποιος καταφέρεται ενάντια στην Εκκλησία για τη δήθεν αδράνεια της κατά τη διάρκειας της Κατοχής, βλαστημά».

ΠΟΙΑ είναι τα δικαιωματα μας σε περιπτωση κλοπής της οικιας μας; - Νομιμη άμυνα...


Γραφει ο Χρήστος Ηλ.Τσιχλης
Δικηγορος Αθηνων

Ο ποινικός κώδικας ορίζει ρητά ότι δεν είναι αδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση αμυνας δηλαδη δεν τιμωρείται...

Ο νομικός ορισμός της αμυνας είναι ο εξής:
αμυνα είναι η αναγκαια προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει κάποιος για να υπερασπισθεί τον εαυτο του 'η αλλον απο αδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον του.

Προπαρασκευαστικές ισλαμοεξεγέρσεις στα νησιά - Το ακραίο σενάριο που ίσως ήδη σχεδιάζεται



Του Στρατή Μαζίδη

Η ισλαμική εξέγερση στα διάφορα μικρο-Αουσβιτς βρίσκεται προ των πυλών και όλες οι πρόβες τζενεράλε πρέπει να άφησουν ικανοποιημένους τους αφανείς σχεδιαστές τους.

Μέσα όμως σε όλη αυτή την ανοργανωσιά και το μπάχαλο του ελληνικού κράτους μπορούμε να εξάγουμε ένα συμπέρασμα και να κάνουμε μια υπόθεση, πιθανώς ακραία, πιθανώς όμως όχι.

Κινούμαστε συνδυαστικά και εναλλακτικά - Το ηλεκτρικό ποδήλατο και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις καθημερινές μετακινήσεις μας (Φώτο - Βίντεο)

Με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
έδειξε πώς μπορούμε να κινηθούμε οικολογικά στα αστικά κέντρα συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στην ποιότητα ζωής και στην κλιματική αλλαγή.
Τη Τρίτη το απόγευμα στον σταθμό του ΟΣΕ έγινε η παρουσίαση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Κι ενώ ψηφίζονται συνεχώς αντισυνταγματικοί νόμοι …δεν τιμωρείται κανείς!

symboulio_epikrateias_6966939931
Γιατί δεν πάει ΚΑΝΕΝΑΣ στη φυλακή όταν ψηφίζονται ξεκάθαρα αντισυνταγματικοί νόμοι οι οποίοι μάλιστα ισχύουν κανονικά μέχρι να βρεθεί κάποιο ισχυρό όργανο να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Δεν πρόκειται για ολοφάνερη και συνεχή προσπάθεια κατάλυσης του Συντάγματος;

Πώς θα πάρετε φορολογική ενημερότητα - Αναλυτικές οδηγίες

Αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας δίνει με εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο διευκρινίζονται θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις οφειλές που λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση αποδεικτικού, στα ποσοστά και τα ποσά παρακράτησης που τίθενται επί του αποδεικτικού.

Ιστορική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι πολίτες μπορούν πλέον να προσφύγουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας


Ιστορική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τα μνημόνια πρέπει να σέβονται τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων-Οι πολίτες μπορούν πλέον να προσφύγουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας


Τα μνημόνια πρέπει να σέβονται τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων

«Χαστούκι» για τα Μνημόνια: Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους πολίτες που επλήγησαν από τα σκληρά μέτρα.
Μία ιστορική απόφαση, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, πήρε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που επιτρέπει σε πολίτες να προσφύγουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, όταν παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα, σε χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Συνεχίζεται η επίσχεση στον ΟΑΣΘ. Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση

Νόμιμη κρίθηκε η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ συζητήθηκε, νωρίτερα στο Πρωτοδικείο, με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής

ΕΦΕΤ: Προσοχή στην κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων,  εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με αφορμή την ενημέρωση του Κέντρου Δηλητηριάσεων του υπουργείου Υγείας σχετικά με περιστατικό δηλητηρίασης λόγω υπερβολικής κατανάλωσης πυρήνων πικραμύγδαλων.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου 2016



Η πληρωμή των συντάξεων του Οκτωβρίου στους συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ θα πληρωθούν μέσα σε ένα διάστημα 6 ημερών από τα τέλη του Σεπτεμβρίου ως τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/9/2016

       

         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.