Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Κινούμαστε συνδυαστικά και εναλλακτικά - Το ηλεκτρικό ποδήλατο και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις καθημερινές μετακινήσεις μας (Φώτο - Βίντεο)

Με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
έδειξε πώς μπορούμε να κινηθούμε οικολογικά στα αστικά κέντρα συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στην ποιότητα ζωής και στην κλιματική αλλαγή.
Τη Τρίτη το απόγευμα στον σταθμό του ΟΣΕ έγινε η παρουσίαση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να τα περιεργαστεί και να τα οδηγήσει προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ποδηλατοβόλτα όπου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ‘Γέφυρα ζωής’ οδήγησε μια κυκλική ποδηλατική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Οι λάτρεις του ποδηλάτου μπόρεσαν να απολαύσουν μια βόλτα σε κεντρικά σημεία της πόλης και να δώσουν μήνυμα για μια πιο βιώσιμη πόλη, στην οποία λόγο μπορεί και πρέπει να έχει το ποδήλατο.
Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας παρουσιάζει το σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και της Βιώσιμης Κινητικότητας.
Ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται δυναμικά και καλλιτεχνικά με τους Δημήτρη Γαύρο, Σάκη Ντοβόλη, Φώτη Βακουφτσή, Φώτη Ντοβόλη και ηχητικά από τον Παναγιώτη Παρασκευά.


http://tragikogreece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου