Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 8-9-2016



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις περιμένουμε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Κεντρική και Δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!

http://www.enallaktikos.gr/img30111_9d3a25e1627b76b323c9d681c26d04eb.jpg

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!


Το Oslo, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας εισάγει απορρίμματα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία, αλλά και από πιο μακρινές χώρες, όπως η νότιος Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αποτεφρωτήρες σκουπιδιών, που θερμαίνουν τη μισή πόλη και το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων της, έχουν ανάγκη από συνεχή ανεφοδιασμό.

Το μυστικό για να μην μυρίζουν οι μασχάλες σας από τον ιδρώτα


μασχάλες

Η ζέστη συνοδεύεται πάντα και από ένα γνωστό «μπελά», που είναι η εφίδρωση και η συνεπακόλουθη δυσοσμία.

Η αυξημένη εφίδρωση κάνει τις μασχάλες σας να μυρίζουν άσχημα και μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Μαγκιά σημαίνει να έχεις Ψυχή

Μαγκιά σημαίνει να έχεις ψυχήΈννοια παρεξηγημένη και ιδιαιτέρως νοθευμένη από το πέρασμα των καιρών, η «μαγκιά» έχει αλλάξει πολλές μορφές· στα χρόνια των παππούδων μας ήταν η ιδιάζουσα
συμπεριφορά των αντισυμβατικών της εποχής, που κρεμούσαν το σακάκι στον έναν ώμο και κοπανούσαν τα κομπολόγια τους στα επιμέρους καφενεία.

EKTAKTO: Απόπειρα δολοφονίας του Β.Πούτιν: Ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο το αυτοκίνητο του – Σκοτώθηκε ο oδηγός του


Toυ Βασίλη Καπούλα

Πολύ περίεργη εξέλιξη που δείχνει δουλειά δυτικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύφτηκε πριν λίγο καθώς σε σοβαρό τροχαίο, με μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα, ενεπλάκη το επίσημο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το καραγκιοζιλίκι με τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε: Απώτερος στόχος ο έλεγχος των ΜΜΕ..



  • Το καραγκιοζιλίκι ετελείωσε. Νέα πρόσωπα στο τηλεοπτικό τοπίο πήραν την άδεια. 
    Άδικα φώναζε ο συγκυβερνήτης της Ελλάδας Πάνος Καμμένος; Άδικα μιλούσε ο ευρωβουλευτής Χρυσόγονος για αποτροπή εμπλοκής του οργανωμένου εγκλήματος στο τηλεοπτικό τοπίο; 
    Αυτοί ξέρουν…

  • Άρθρο του κ.Μ.Ιγνατίου
Πάντως ο υπουργός Παππάς το είχε ξεκαθαρίσει στη Βουλή. Το μόνο που έχει σημασία είναι το...πορτοφόλι των διεκδικητών είχε πει, χωρίς μάλλον να το πιστεύει.

Ότι δίνεις… σου επιστρέφει!!!

Ότι δίνεις... σου επιστρέφει!
Ο Γιώργος σχεδόν δεν είχε δει την κυρία, μέσα στο σταματημένο αυτοκίνητο στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Έβρεχε πάρα πολύ και ήταν νύχτα. Κατάλαβε όμως πως η γυναίκα είχε ανάγκη από βοήθεια. Έτσι σταμάτησε το αυτοκίνητο του και πλησίασε.

Εκείνη σκέφτηκε πως ήθελε να της επιτεθεί, δεν την ενέπνεε εκείνος ο άνδρας, φαινόταν φτωχός και πεινασμένος.

Έρχεται ηλιακό σκάφος στην Καστοριά!

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιακό σκάφοςΟ Δήμος Καστοριάς αναμένεται να παραλάβει την Πέμπτη 8-9-2016 ηλιακό σκάφος,μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού


με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ» του διασυνοριακού έργου  «ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2007-2013, Ενέργεια και Τουρισμός – G.AL.E.T.». Σημειώνεται ότι για την  υλοποίησή του έχει υπογραφεί ηαπό 28-5-2016 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ:

Η Σουηδία έβαλε τέλος στο 8ωρο και καθιέρωσε την 6ωρη εργασία -Ποια τα αποτελέσματα

Η Σουηδία έβαλε τέλος στο 8ώρο και προχώρησε σε μια προοδευτική κίνηση να εισάγει ένα νέο μοντέλο, που θέλει τους εργαζομένους να δουλεύουν μόνο 6 ώρες την ημέρα.

Πέρυσι, η σουηδική κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει τη διεξαγωγή πειράματος σε γηροκομείο, με τους νοσηλευτές να εργάζονται έξι ώρες την ημέρα. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου τα αποτελέσματα ήταν υπέρ του 6ώρου.

Μισό εκατομμύριο Έλληνες ...με 412 ευρώ μεικτά τον μήνα.



  • Πρωταθλήτρια στις μειώσεις αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
  • Εποχική εργασία με φουλ ωράριο και μισή ασφάλιση είναι η σκληρή εργασιακή πραγματικότητα για τους νέους της χώρας
  • Κάτω και από τους μισθούς Βουλγαρίας!

Ρεκόρ 15ετίας για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης



  • Λίγες μέρες πρίν από το ξεκίνημα της ΔΕΘ, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης βιώνουν τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων και αναμένουν επίσης καλά νούμερα και το Σεπτέμβριο λόγω της Διεθνούς Εκθεσης.
  • Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο...αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων της πόλης κ. Σπύρος Πέγκας, σύμφωνα με τον οποίο οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία της πόλης κατά το φετινό καλοκαίρι

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακάλυψαν μηχανισμό που προστατεύει από τη δημιουργία καρκίνου.




  • Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακάλυψαν ένα νέο μηχανισμό ο οποίος μπορεί να προστατεύσει από τη δημιουργία καρκίνου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications.
Η επιστημονική μελέτη έγινε στο... εργαστήριο του Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ Γεωργίου Ζάχου, με πρώτη συγγραφέα τη Δρ Ελένη Πετσαλάκη, μεταδιδακτορική υπότροφο του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Τα ποσοστά ανεργίας στη Β. Ελλάδα στα ύψη.


 


  •  Δείτε αναλυτικά.


Ανεργία, απλήρωτη και «μαύρη» εργασία, υποαπασχόληση, ελαστικές μορφές εργασίας απασχόλησαν σήμερα τη σύσκεψη των εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών της Β. Ελλάδας, στο Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), όπου οι πρόεδροι των...
ΕΚ ανακοίνωσαν τις εκτιμήσεις τους για τα ποσοστά ανεργίας ανά Νομό, παρουσία εκπροσώπων της ΓΣΕΕ,

Σε ποιους δήμους «ανοίγουν» 6.328 θέσεις 8μηνης κοινωφελούς απασχόλησης


Σε ποιους δήμους «ανοίγουν» 6.328 θέσεις 8μηνης κοινωφελούς απασχόλησης

«Aνοίγουν» 6.328 θέσεις 8μηνης κοινωφελούς απασχόλησης σε 34 δήμουςθύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.
Οπως αναφέρει, η Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση»

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/9/2016

             

                       Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.