Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ρεκόρ 15ετίας για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης



  • Λίγες μέρες πρίν από το ξεκίνημα της ΔΕΘ, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης βιώνουν τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων και αναμένουν επίσης καλά νούμερα και το Σεπτέμβριο λόγω της Διεθνούς Εκθεσης.
  • Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο...αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων της πόλης κ. Σπύρος Πέγκας, σύμφωνα με τον οποίο οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία της πόλης κατά το φετινό καλοκαίρι ήταν παραπάνω από ικανοποιητικές αγγίζοντας κατά το διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο έως και το 92%, σύμφωνα με τα στοιχεία και των ίδιων των ξενοδόχων και συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της τελευταίας διετίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα νούμερα που είδαν οι ξενοδόχοι φέτος στη συμπρωτεύουσα αποτελούν ρεκορ της τελευταίας δεκαπενταετίας, ενώ ο Σεπτέμβριος προμηνύεται επίσης πολύ καλός δεδομένων και των ανοδικών αριθμών της φετινής, 81ης ΔΕΘ.

Οπως μαλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης κατά την περυσινή- 80η- έκθεση παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους περίπου 800 εκθέτες, έναντι άνω των 1000 φέτος). Μάλιστα, η εφετινή, επετειακή ΔΕΘ αναπτύσσεται σε εμβαδόν άνω των 50.000 τετραγωνικών (στεγασμένοι χώροι) κι εκτιμάται ότι θα προσελκύσει πάνω από 200.000 επισκέπτες, ενώ ο ιδιωτικός τομέας υπερισχύει σαφώς έναντι του δημόσιου: Η συμμετοχή του δημοσίου δεν ξεπερνά το 20% σε επίπεδο τετραγωνικών μέτρων και το 10% από άποψη αριθμού εκθετών ανέφερε ο κ.Ποζρικίδης.

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία, επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η πορεία του πρώτου εξαμήνου του 2016 για την πόλη παρέπεμπε σε ''ήπια'' αύξηση (2,81%) ως προς τον αριθμό των διανυκτερεύσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016: Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι φέτος και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιανουάριο – Ιούνιο καταγράφηκαν 1.047.161 διανυκτερεύσεις Ελλήνων και αλλοδαπών στα ξενοδοχεία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, έναντι 1.018.519 διανυκτερεύσεων πέρυσι.

Την πρώτη δεκάδα των ξένων επισκεπτών απαρτίζουν οι Κύπριοι, Τούρκοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι (''σκαρφάλωσαν τέσσερις θέσεις), Βούλγαροι (σ.σ. Με πτώση των οδικών αφίξεων), Ιταλοί, Ρώσοι, Σέρβοι, Βρετανοί και Ισραηλινοί.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου