Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!

http://www.enallaktikos.gr/img30111_9d3a25e1627b76b323c9d681c26d04eb.jpg

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!


Το Oslo, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας εισάγει απορρίμματα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία, αλλά και από πιο μακρινές χώρες, όπως η νότιος Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αποτεφρωτήρες σκουπιδιών, που θερμαίνουν τη μισή πόλη και το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων της, έχουν ανάγκη από συνεχή ανεφοδιασμό.


Σε αυτή την πόλη των 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων οι ανάγκες παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού έχουν αυξηθεί με το πέρασμα των χρόνων, χωρίς αντίστοιχα να αυξηθούν τα σκουπίδια. Έτσι, το κράτος αναγκάζεται να τα εισάγει για να καλύψει τις ελλείψεις της πρωτεύουσας! 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας διακίνησης σκουπιδιών, είναι ότι οι μονάδες συμπαραγωγής του Oslo, επεξεργάζονται 1000 τόνους/μήνα περίπου απορριμμάτων, που καταφθάνουν από τη Leeds, πόλη της Κομητείας του West Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί, ο φόρος που επιβάλλεται στις αγγλικές χωματερές, καθιστά πιο συμφέρουσα την αποστολή των σκουπιδιών στο Oslo, από τη μεταφορά τους σε αυτές κάπου έξω από την πόλη.

Και η Νορβηγία δεν είναι η μόνη! Η ικανότητα καύσης των αποτεφρωτήρων των μονάδων της βόρειας Ευρώπης εκτιμάται σε 700 εκατομ. τόνους απορριμάτων/έτος, αλλά παράγονται μόνο 150 εκατομ. απορρίμματα. Χώρες όπως η Σουηδία, η Αυστρία και η Γερμανία συνεχίζουν να κατασκευάζουν καινούργιες μονάδες, οι οποίες όμως για να λειτουργήσουν πρέπει να τροφοδοτηθούν με απορρίμματα!



 


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου