Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 2-9-2016



Την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένονται κατά τόπους νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα καθώς και τα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και την Κρήτη. Οι νεφώσεις θα είναι κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές, όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές κυρίως στην Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τις Σποράδες.

Σταθερά πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα με 23,5%



Στην πρώτη θέση των χωρών με την υψηλότερη ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, καθώς το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα (στοιχεία Μαΐου 2016) βρίσκεται στο 23,5%.

Ενα υποβρύχιο ρομπότ στον ελληνικό βυθό! Διεθνής διάκριση για το ΤΕΙ Κρήτης!!! (vid)

11Ένα υποβρύχιο ρομπότ δημιούργησε ομάδα επιστημόνων του Εργαστηρίου Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής του ΤΕΙ Κρήτης και έλαβε μία διεθνής διάκριση στο συνέδριο IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS 2015).

Οι πολύχρωμοι δρόμοι των Σερρών που απορροφούν τη θερμότητα (Φώτο)


Οι πολύχρωμοι δρόμοι των Σερρών που απορροφούν τη θερμότητα
Δεν πρόκειται για κάποιο τρικ ή μαγικό, αλλά στις Σέρρες
συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό. Οι δρόμοι της πόλης το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει χρώμα και λειτουργούν βιοκλιματικά θυμίζοντας περισσότερο Ευρώπη παρά Ελλάδα.

Ψείρες: Τα μυστικά για να «σώσετε» το παιδί από την ταλαιπωρία (Φώτο)



Η φθειρίαση (ψείρες) του τριχωτού της κεφαλής οφείλεται στην παρασιτική λοίμωξη του ανθρώπου από τον pediculus humanus
capitis. Οι ψείρες, ή φθείρες, μολύνουν το τριχωτό της κεφαλής και συνήθως προσβάλλουν παιδιά (σχολικής ηλικίας). Είναι ασύνηθες σε μωρά.

Tην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Μπουτάρη ζητάει σε ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ!!!

Tην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Μπουτάρη ζητάει σε ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ!!!
Την παραίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη ζήτησε η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ στον απόηχο των προκλητικών αναφορών του ιδίου περί Μακεδονίας στην Σκοπιανή Τηλεόραση. Ακολουθεί η ανακοίνωση που έχει ιδιαίτερα δριμύ ύφος:
» Η παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ,

5000 χορευτές θα περικυκλώσουν τη ΔΕΘ με τον Ποντιακό χορό Ομάλ για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!


Ένα όραμα δεκαετιών ετοιμάζεται να πάρει πλέον σάρκα και οστά διεκδικώντας την καταγραφή του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Μία θέση λοιπόν στα ρεκόρ Γκίνες θα διεκδικήσουν οι θεατές που θα παρευρεθούν στη συναυλία «Μαζί…με ψυχή!» με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, κατά τη διάρκεια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922!



  • Σε μία ιστορικής σημασίας απόφαση προχώρησε χθες η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που εξέλεξε τον αρχιγραμματέα της, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά (φωτό), Μητροπολίτη Σμύρνης. 
  • Πρόκειται για την πρώτη εκλογή μητροπολίτη Σμύρνης, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Καταρρέει η Υγεία

Στοιχεία-φωτιά για την κατάσταση της δημόσιας υγείας έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), περιγράφοντας με τον πλέον γλαφυρό την άνευ προηγουμένου λιτότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα κέντρα υγείας του Δημοσίου. 

Οι ελλείψεις διογκώθηκαν την εποχή των μνημονίων σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.

Φουσκωμένοι -και- οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο



  • Φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της χώρας τον Σεπτέμβριο μαζί με τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Μπορεί η τιμή της κιλοβατώρας να μην...έχει αυξηθεί, οι λογαριασμοί ωστόσο του ρεύματος που άρχισαν να καταφθάνουν στους καταναλωτές είναι «φουσκωμένοι»

Βροχή παραιτήσεων στα Συμβούλια Ιδρύματος ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ



  • Τα μέλη των Συμβουλίων αποχωρούν καταγγέλλοντας κυβερνητικές σκοπιμότητες.

Χωρίς συμβούλια ιδρύματος θα συνεχίσουν να πορεύονται τα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς τα μέλη τους ετοιμάζονται να υποβάλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους σήμερα, εκφράζοντας με... αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή τους στην επιλογή της κυβέρνησης να τα οδηγήσει σε μαρασμό διά της απραξίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/9/2016

          

                       

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καλό μήνα!




                                  Αποτέλεσμα εικόνας για σεπτεμβριος