Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Φουσκωμένοι -και- οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο



  • Φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της χώρας τον Σεπτέμβριο μαζί με τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Μπορεί η τιμή της κιλοβατώρας να μην...έχει αυξηθεί, οι λογαριασμοί ωστόσο του ρεύματος που άρχισαν να καταφθάνουν στους καταναλωτές είναι «φουσκωμένοι»

από τις αποκαλούμενες ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τα διάφορα τέλη υπέρ τρίτων, που αντιπροσωπεύουν πολύ πάνω από το 1/3 του συνολικού λογαριασμού ρεύματος που είναι κοινές για όλους τους παρόχους (ΔΕΗ και ιδιώτες).

Ο διευρυμένος εισπρακτικός ρόλος της ΔΕΗ καθιστά δυσβάσταχτο για τους καταναλωτές τον λογαριασμό ρεύματος, κυρίως τους θερινούς μήνες, όπου η χρήση των κλιματιστικών για θέρμανση και ψύξη αντίστοιχα ανεβάζει την κατανάλωση και αναλογικά κάποιες εκ των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που δεν είναι πάγιες, αλλά συνδέονται με το ύψος της κατανάλωσης.

Αποτέλεσμα αυτού, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι και η εκτόξευση των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ σε πάνω από 2,5 δισ. ευρώ και η αδυναμία των καταναλωτών να ανταποκριθούν ακόμη και τους ευνοϊκούς διακανονισμούς των 36 δόσεων.

Μέσω του λογαριασμού ρεύματος οι καταναλωτές πληρώνουν συνολικά 11 χρεώσεις εκ των οποίων μόνο οι τρεις σχετίζονται με την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρέωση προμήθειας σε ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο αντιπροσωπεύει το 35% του συνολικού λογαριασμού.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου