Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Tην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Μπουτάρη ζητάει σε ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ!!!

Tην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Μπουτάρη ζητάει σε ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ!!!
Την παραίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη ζήτησε η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ στον απόηχο των προκλητικών αναφορών του ιδίου περί Μακεδονίας στην Σκοπιανή Τηλεόραση. Ακολουθεί η ανακοίνωση που έχει ιδιαίτερα δριμύ ύφος:
» Η παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ,
κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα, αποτελεί δυστυχώς ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της απαράδεκτης στάσης Ελλήνων πολιτικών στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η αναφορά του κ. Μπουτάρη στα Σκόπια ως Μακεδονία στο τηλεοπτικό Δίκτυο Sitel , προκαλεί για ακόμη μία φορά το κοινό αίσθημα των Μακεδόνων ανά τον κόσμο και η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ εκφράζει την απόλυτη απογοήτευση και ανησυχία για το νέο αυτό φαινόμενο. Μάλιστα ιδιαιτερα αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουάσινγκτον και σε συνάντηση που είχε με τον σημερινό Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ, κ. Στέλιο Κυριμλή, έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο, καθησυχάζοντας την οργάνωση μας, ως προς τις θέσεις του, τονίζοντας από την μία ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να αλλάξουν στάση και από την άλλη εκφράζοντας την στήριξη του στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την ανακληση της απόφασης του 2004, της Κυβέρνησης Μπους για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουτάρης κατά την διάρκεια της συνεντευξης του, επανέλαβε ουκ ολίγες φορές τον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας. H αναφορά αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ως ένα ακίνδυνο και ανούσιο γλωσσικό ατόπημα καθώς με τον τρόπο αυτό, ο Δημαρχος ουσιαστικά θέτει εν αμφιβόλω την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Ρίχνει νερό στον μύλο της Σκοπιανής προπαγάνδας και του Σκοπιανού αλυτρωτισμού, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι ανιστόρητοι, προκλητικοί και εχθρικοί χάρτες των γειτόνων, όπου και παρουσιάζουν τα λιμάνια της Μακεδονίας και τις πόλεις ως σκοπιανό έδαφος!
Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και μην πιστεύοντας τα κροκοδείλια δάκρυα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη ζητάει την παραίτηση του, ως απόδειξη πραγματικής μεταμέλειας. Τα παιχνίδια με την Μακεδονία μας, πρέπει να τελειώσουν εδώ και να επικρατήσει μία λογική υπευθυνότητας και σεβασμού στην ιστορική αληθεια.
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, κ. Στέλιος Κιριμλής σε δήλωση του υπογράμμισε σχετικά: «Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και τις αναφορές του στα Σκόπια ως Μακεδονία. Ο κ. Μπουτάρης σε εμένα προσωπικά στην συνάντηση μας στην Αμερικανική Πρωτεύουσα είχε δείξει άλλη διάθεση και άλλο πρόσωπο, όμως δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, προέβη σε ένα ακόμα ολίσθημα. Το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης έδειξε να έχει μετανιώσει, σε καμμία περίπτωση δεν μας καθυσηχάζει καθώς πρέπει ο ίδιος να αντιληφθεί ότι είναι Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας και η θέση του δεν δικαιολογεί τέτοια λάθη! Θα επαναλαβουμε την θέση μας, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της απαράδεκτης διπλωματίας με ανιστόρητες δηλώσεις και θέσεις για την ονομασία των Σκοπίων. Αυτά τα φαινόμενα ολοένα και πληθαίνουν από πολιτικούς της Ελλάδος την ίδια στιγμή που εμείς οι Μακεδόνες του απόδημου Ελληνισμού κάνουμε μεγάλο αγώνα είτε με την συλλογή υπογραφών είτε με τις επιστολές και τις κινήσεις προς το ΝΒC μετά τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν στην μεταδοση της Τελετής Εναρξης των Ολύμπιακών Αγώνων στο Ριο της Βραζιλίας. Θεωρούμε απαράδεκτες και αντεθνικές αυτές τις αναφορές από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου