Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 24-8-2016



Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και κατά τόπους στο Ιόνιο, φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στη Μακεδονία. Αργά το βράδυ στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βορειοανατολική Στερεά, στη Χαλκιδική και πιθανόν στην Κεντρική Μακεδονία, στην Εύβοια και στις Σποράδες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Αύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Αύριο, Τετάρτη, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τερματίζοντας έτσι την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Έτσι, από τις 11.00 το πρωί, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Απίστευτο κόλπο για να μην πέφτετε συχνά πάνω σε κόκκινα φανάρια

Οι περισσότεροι οδηγοί εκνευρίζονται όταν «πέφτουν» συνέχεια πάνω σε κόκκινα φανάρια και σχεδόν πάντα ρίχνουν την ευθύνη στην κακή τους τύχη..

Ποιος είναι ο λόγος όμως που κάποιες φορές συναντάτε συνέχεια κόκκινα φανάρια, ενώ κάποιες άλλες δεν συναντάτε ούτε ένα κόκκινο φανάρι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής όσοι ακολουθούν κατά γράμμα τις πινακίδες ταχύτητας έχουν λιγότερες πιθανότητες να συναντήσουν πολλά κόκκινα φανάρια.

Μερομήνια: Τι προβλέπουν για τον φετινό χειμώνα

Τι προβλέπεται για τους επόμενους μήνες του 2016 αλλά και μέχρι τον Αύγουστο του 2017

Τα Μερομήνια ή Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον χρόνο.
Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.

Rίο 2016: Ύψιστη βράβευση για τις αθλήτριες που βοήθησαν η μία την άλλη



Οι αθλήτριες των 5000μ. που συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της κούρσας και αλληλοβοηθήθηκαν για να τερματίσουν, θα βραβευτούν από την ΔΟΕ με το βραβείο Pierre de Coubertin.

Πιο συγκεκριμένα στα προκριματικά των 5000μ. η νεοζηλανδή Nikki Hamblin και η αμερικανίδα Abbey D'Agostino συγκρούστηκαν.

CNBC: Οι Έλληνες μισούν τώρα ο ένας τον άλλο και πιο πολύ τους δημοσίους υπαλλήλους!




Στην ελληνική οικονομική κρίση επανέρχεται το διεθνές πρακτορείο, CNBC, σχολιάζοντας ότι με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στην Ευρώπη, το προσφυγικό, την επιβράδυνση της οικονομίας και τις πολιτικές αναταραχές μετά το Brexit, το ελληνικό ζήτημα έχει ξεχαστεί αλλά συνεχίζει να υπάρχει.

«Έναν χρόνο κι ένα ακόμα μνημόνιο μετά, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει να είναι μοιρασμένη σε αυτούς που υποφέρουν και σε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι μέσα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία» αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι η ζωή πλέον έχει γίνει δύσκολη για τους απλούς Έλληνες λόγω των περικοπών και της ανεργίας.

Κυρώσεις 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα στις χώρες που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό μετεγκατάστασης!



Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για επιβολή «εισφοράς αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά αιτούντα άσυλο, στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό κατανομής προσφύγων, προχώρησε ο κ. Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Διδάσκοντας ἀρχαῖα ἑλληνικὰ στὸ δημοτικὸ σχολεῖο

Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός 
Δάσκαλος-Κιλκίς 
«Ἡ θητεία μου στὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα ὑπῆρξε ἡ σπουδαιότερη πνευματική μου ἄσκηση. Στὴ γλῶσσα αὐτὴ ὑπάρχει ἡ πληρέστερη ἀντιστοιχία, μεταξὺ λέξεων καὶ ἐννοιολογικοῦ περιεχομένου» [Βέρνερ Χάισεμπεργκ, Γερμανὸς φιλόσοφος, γιὰ τὴν ἀρχαία ἑλληνικὴ γλώσσα]
Δὲν τὸ κρύβω καὶ δὲν τὸ γράφω πρὸς καύχηση -ἓν οἶδα ὅτι οὐδέν εἰμι- ὅτι ἐδῶ καὶ πολλὰ χρόνια, διδάσκω ἀρχαῖα ἑλληνικά. Ὅταν παίρνω Ε´ καὶ ϛ´ δημοτικοῦ, ἀφιερώνω μία ὥρα τοῦ ἑβδομαδιαίου προγράμματος στὴν διδασκαλία της, κατὰ τὸν Κικέρωνα, «γλώσσας τῶν θεῶν».

Πώς θα εισπραξετε άμεσα (!) από τις ΔΟΥ την επιστροφή του φόρου.

  • Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έλαβαν μέσω του συστήματος TAXISnet πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υπέβαλαν φέτος έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν άμεσα τα ποσά των επιστροφών φόρου που αναγράφουν τα συγκεκριμένα σημειώματα.

Τ. Αλεξιάδης: Εντός Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ




Μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων θα πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα σε σχέση με πέρυσι διαβεβαίωσε ο αναπλ. υπ. Οικονομικών


Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για φέτος, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Αυτή η καταστροφολογία και η συνωμοσιολογία ότι θα καθυστερήσουν τα εκκαθαριστικά ξεπερνά κάθε όριο επιστημονικής φαντασίας. Ήταν να βγουν 18 του μηνός, υπάρχει, όμως, κάποιο θέμα και θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι, απ' ό,τι φαίνεται, θα αναρτηθούν εντός του Αυγούστου.

Πιάνουν δουλειά οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 1998 – Που διορίζονται


Πιάνουν δουλειά οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 1998 – Που διορίζονται

Αίσιο τέλος λαμβάνει η πολύχρονη αναμονή 1.720 επιτυχόντων διαγωνισμού τουΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 1998, καθώς κατανέμονται σε πέντε υπουργεία και σε εποπτευόμενους φορείς τους, με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και που αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Αίρουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αίρουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν νωρίτερα στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής τους, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου τους Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα, Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα, εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας» διευκρίνισε.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.