Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 24-8-2016



Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και κατά τόπους στο Ιόνιο, φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στη Μακεδονία. Αργά το βράδυ στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βορειοανατολική Στερεά, στη Χαλκιδική και πιθανόν στην Κεντρική Μακεδονία, στην Εύβοια και στις Σποράδες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στη Θράκη από 18 έως 35, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδα στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει άστατος καιρός με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, αλλά αργά το βράδυ είναι πιθανό ο καιρός να παρουσιάσει επιδείνωση και να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου