Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Rίο 2016: Ύψιστη βράβευση για τις αθλήτριες που βοήθησαν η μία την άλλη



Οι αθλήτριες των 5000μ. που συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της κούρσας και αλληλοβοηθήθηκαν για να τερματίσουν, θα βραβευτούν από την ΔΟΕ με το βραβείο Pierre de Coubertin.

Πιο συγκεκριμένα στα προκριματικά των 5000μ. η νεοζηλανδή Nikki Hamblin και η αμερικανίδα Abbey D'Agostino συγκρούστηκαν. 

Η Hamblin χάνοντας την ισορροπία της έπεσε και η D'agostino ευρισκόμενη ακριβώς από πίσω της έπεσε πάνω της και χτύπησε.

Η Hamblin παρέμενε πεσμένη στη διαδρομή ενώ η D'Agostino σηκώθηκε γρήγορα και την τράβηξε να σηκωθεί για να συνεχίσουν.Όμως λίγο μετά η D'agostino πέφτει ξανά καθώς πονούσε αρκετά από την προηγούμενη σύγκρουση. Τότε, η Hamblin σταμάτησε να τρέχει και γύρισε για να αγκαλιάσει την D'Agostino και να τη βοηθήσει να σηκωθεί, λέγοντας της μάλιστα  "Σήκω. Πρέπει να το τελειώσουμε.".

Έτσι μία φοβερή στιγμή ολοκληρώθηκε με τις δύο αθλήτριες να τερματίζουν χέρι-χέρι.

η Ολυμπιακή επιτροπή έκρινε πως πρόκειται για την κορυφαία στιγμή ευγενούς άμιλλας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο για αυτό τον λόγο θα αποσπάσουν το βραβεί Pierre de Coubertin. 

Μία μεγάλη διάκριση για οποιονδήποτε αθλητή καθώς έχει δοθεί μόνο 17 φορές στους προηγούμενους 31 Ολυμπιακούς.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Nawal El Moutawakel δήλωσε για το περιστατικό: "Οι αγώνες του Ρίο υπενθύμισαν σε όλους τη δύναμη και τη μαγεία του αθλητισμού και πρόσθεσε πως οι αθλητές που μας χαρίζουν τέτοιες στιγμές είναι εμπνευσμένα πρότυπα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου