Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 15-8-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, παροδικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016.

«Η κουβέρτα του παππού»-Μια συγκινητική ιστορία που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις σχέσεις σας με τους γονείς σας

1378132_731
«Η κουβέρτα του παππού»-Μια συγκινητική ιστορία που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις σχέσεις σας με τους γονείς σας
Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί. Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις! Σοφή αυτή η παροιμία.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ πάντα τα μετάλλιά τους;


1_19.jpg

Έχετε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών πως στο βάθρο των νικητών οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν τα μετάλλιά τους;
Πίσω από αυτή τη μυστηριώδη συνήθεια κρύβεται μια ιστορία περί... χρυσού.
Συγκεκριμένα, η πρακτική του δαγκώματος ενός χρυσού νομίσματος χρονολογείται από τότε που οι πληρωμές γίνονταν με χρυσό. Δεδομένου ότι ο χρυσός είναι ένα σχετικά μαλακό μέταλλο, βυθίζοντας τα δόντια σε ένα νόμισμα,

Κόβετε το κάπνισμα; Πότε θα καθαρίσουν οι πνεύμονες



Καπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας;

Ο καθένας ξέρει ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία του καρκίνου των πνευμόνων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων απειλητικών για τη ζωή χρόνιων παθήσεων. Συχνά οι καπνιστές θεωρούν πως, αν κόψουν το κάπνισμα θα μπορέσουν να ανακτήσουν πλήρως την υγεία των πνευμόνων τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια.


1

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να στρέφουν απότομα τον λαιμό τους προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, ώστε να κάνουν αυτό που είναι γνωστό και ως “κρακ” στον αυχένα. Είναι μια συνήθης κίνηση για να ανακουφίσουν την ένταση στον αυχένα τους.
Ωστόσο, το κρακ στον αυχένα μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως πόνος, οστεοαρθρίτιδα και εγκεφαλικό επεισόδιο, αν δεν ξέρετε ακριβώς τι και πώς να το κάνετε.

ΟΛΘ: Ο «φτωχός συγγενής» του Πειραιά

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς επαρκείς πλοηγούς, με ελλείψεις σε οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις

Της Σοφίας Χριστοφορίδου 
sofiachristoforidou@yahoo.gr 
Είτε πρόκειται για το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα έργα υποδομής είτε πρόκειται για θέματα καθημερινής λειτουργίας όπως η ύπαρξη μηχανοδηγών και πλοηγών, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής» έναντι του Πειραιά.
«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, αν δεν αναπτυχθεί το λιμάνι.

Υδατοδρόμιο ακόμη και εντός του φθινοπώρου

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν τρεις διαγωνισμοί για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης



Της Σοφίας Χριστοφορίδου
 
 
Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν τρεις διαγωνισμοί για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) εκτιμά ότι σ’ αυτή τη φάση η κατασκευή μπορεί να αρχίσει πριν ακόμη από την έκδοση της τελικής άδειας.

Η Ελλάδα παραμένει ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών

  • Έπειτα από τον μεγαλύτερο αυστριακό διοργανωτή ταξιδιών TUI, για τον οποίο η Ελλάδα έχει επικρατήσει ως «ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών εφέτος», τώρα και ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιωτικών γραφείων στην Αυστρία, o REWE, ανακοινώνει πως για την Ελλάδα υπήρξαν εφέτος οι περισσότερες κρατήσεις.

Θεσσαλονίκη: Από τον Σεπτέμβριο θα αφαιρούνται πινακίδες

  • 65.500 κλήσεις για παράνομη στάθμευση έκοψε η δημοτική αστυνομία.

Στην αφαίρεση πινακίδων από τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα θα αρχίσει να προχωρά από τον Σεπτέμβριο η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο...εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα δημόσιας τάξης Λευτέρης Κιοσέογλου.

Επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα


  • Σε κίνδυνο φτώχειας 3,8 εκατ. πολίτες..!


Με γοργούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας χωρίς να μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της.. ΕΛΣΤΑΤ, 3.825.500 άνθρωποι στη χώρα μας βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και 1.111.300 ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Ένα… δωμάτιο δικογραφίες για μαύρο χρήμα από τις «λίστες»


Ένα… δωμάτιο δικογραφίες για μαύρο χρήμα από τις «λίστες»

Την ανιούσα τραβούν οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται για τις λίστες της φοροδιαφυγής.
Πρόκειται για τις έρευνες γύρω από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ.
Τα μέχρι στιγμής ευρήματα δείχνουν τεράστιο ποσοστό φοροδιαφυγής, ενώ οι δικογραφίες που έχουν πλέον σχηματιστεί φτάνουν τις 1.475.

Έρχεται νέος ΕΝΦΙΑ που θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και ηλεκρονική υποβολή «δήλωσης περιουσιακής κατάστασης» απο όλους τους φορολογουμένους, προαναγγέλλει με συνέντευξη του στο «Εθνος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε το 2017

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από του χρόνου. Η μια πρόταση που έχει κατατεθεί είναι να μπει νέο ηλικιακό όριο να οριστεί το 2007. Ετσι:

• Οποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας προγενέστερη του 2007 θα πληρώνει τέλη με βάση τον κυβισμό.
• Οποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας μεταγενέστερη του 2007 θα πληρώνει με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Κυριακή στις 14 Αυγουστου στις 21 στο Kontra Channel o Φράγκος Φραγκούλης θα αναφερθεί στο δικαίωμα ψήφου της ελληνικής ομογένειας

Κυριακή 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 9 το βράδυ στην εκπομπή του Τάσου Παπαδόπουλου στο Kontra Channel ο Στρατηγός ε.α, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Φράγκος Φραγκούλης θα αναφερθεί στην πρωτοβουλία της κίνησης "Το κοινό των 
απανταχού Ελλήνων" να ζητήσει, μέσω της δικαστικής οδού, την
αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες ομογενείς ανά την υφήλιο. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ… Δεν θα αλλάξουν τ’ αγαρηνά σκυλιά….

13
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1996…
Νέα ένταση στην Κύπρο. Τουρκοκύπριοι δολοφονούν εν ψυχρώ τον 26χρονο Σολωμό Σολωμού, την ώρα που προσπαθεί να κατεβάσει την τουρκική σημαία στη Δερύνεια.