Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Κυριακή 14-8-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, όπου στη Βόρεια Κρήτη θα είναι παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια και ορεινά τμήματα του νησιού περιμένουμε την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016.

25 κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ξέρει κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του



 Η Εθιμοτυπία σχετίζεται με όλα αυτά που θα σας κάνουν να δείχνετε ένα σωστό άτομο. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι θεωρούν το σεβασμό των κανόνων της συμπεριφοράς  σαν ντροπή, θεωρώντας ότι είναι ένα χαρακτηριστικό της αριστοκρατίας που δεν έχει  επαφή με την πραγματική  ζωή. Όμως, οι βασικοί κανόνες της είναι αρκετά απλοί. Είναι η χρήση της σωστής γλώσσας,η  ευγένεια, η περιποιημένη εμφάνιση και ο έλεγχος των συναισθημάτων σας. 

H ζωή ξεκινά, την στιγμή που θα αγαπήσεις τον εαυτό σου

http://www.anapnoes.gr/wp-content/uploads/2016/04/4403660714_854d602873_b-1024x647.jpg

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου.

Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ανάβρα: Το μοναδικό χωριό στην Ελλάδα με μηδέν ανεργία

anabra2
Το χωριό Ανάβρα στο νομό Μαγνησίας μπορεί να είναι απομακρυσμένο, ωστόσο μετά από συστηματική προσπάθεια, κατάφερε όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει πρότυπο ανάπτυξης.
Oι 700 κάτοικοι του χωριού, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.

Έγινε το αφεντικό του ανθρώπου που τον βασάνιζε στο σχολείο. Διαβάστε τι έκανε (Εξαιρετικό)


1





«Ήμουν 15 χρονών όταν μετακόμισα σε μια μεγάλη πόλη από ένα ορεινό, επαρχιακό χωριό.
Είχα μια αρκετά βαριά προφορά στην ομιλία μου γιατί δεν είχα φύγει ποτέ ξανά από τον τόπο μου. Αγωνιούσα για το τι θα συναντήσω. Πως θα μου συμπεριφερθούν στη νέα μου πατρίδα.Την πρώτη μου μέρα στο σχολείο, είχα την κακή ιδέα να φορέσω τη φανέλα της τοπικής ομάδας της περιοχής μου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΣΩΡΕΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVCLVFGOfsK_mWiJREUJD8a_1IAzxHlxhfCVjojuXFEpxTX0e_K-Ac2Ubpo41qANg9P63162Dfg3Pg1VwJhkoPta0CAx1QK2Jn8Luc1mFZFAjKBSlo5qGJc-ClTfEZkOwAD64_9Rid0Sw/s1600/temenos-mousoulmanoi.jpg
ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ! ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥΣ...

Ολυμπιακοί: Κι όμως, ο πιο νεαρός Ολυμπιονίκης όλων των εποχών είναι Έλληνας!


1

Ο Δημήτρης Λούνδρας στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, το 1896 κατέκτησε τη τρίτη θέση και το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό των παράλληλων ζυγών στη γυμναστική! Ήταν τότε μόλις 10 χρονών και 218 ημερών.
Ο Δημήτριος Λούνδρας γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1885 και πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου 1970. Ήταν υποναύαρχος και αθλητής από την Αθήνα, τρίτος Ολυμπιονίκης το 1896!

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

http://www.opinionpost.gr/news/wp-content/uploads/2014/08/1308939.jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Η είδηση ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), επιζητεί την κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους, λύπησε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), συμπεριφέρεται ως υπερ-εκκλησία, με την αυθαίρετη στάση του στο θέμα του αβάτου του Αγίου Όρους. Πως είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό αυτό το απαράδεκτο αίτημα;

Aναγνωρίζει το Facebook το πρόσωπό σας;

Θα έχετε ίσως ακούσει ότι το Facebook έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τους φίλους σας στα πρόσωπα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που ανεβάζετε.



Είναι προφανές ότι το κάνει, αφού μπορεί να προτείνει να προστεθεί η σχετική «ετικέτα» με το ονοματεπώνυμό τους για να ομαδοποιούνται οι φωτογραφίες τους στα άλμπουμ σας.

Έτσι μετακινούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τους ογκόλιθους των Πυραμίδων!


26

Αν είχατε ποτέ την τύχη να δείτε από κοντά τις Πυραμίδες της Αιγύπτου ίσως σας πέρασε από το μυαλό η απορία για το πως κατάφερε ένας αρχαίος πολιτισμός να μετακινήσει αυτούς τους ογκόλιθους για να τις χτίσει χωρίς τη χρήση μεταγενέστερων τεχνολογιών. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι θεωρίες που θέλουν την κατασκευή τους να έχει γίνει από εξωγήινους, νεφελίμ και λοιπές δυνάμεις.

Απαγόρευσαν οι τουρκικές αρχές τον εορτασμό στην Παναγία Σουμελά.

  • Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, καθώς οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ


  • Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρο των εργαζομένων τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν είναι δυνατόν να ζητάμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη από τον Μάιο και να δέχεται τελικά να μας δει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου (30/8 ή 31/8 ή 6/9).

Κανείς επίσημος δεν πήγε στην υποδοχή της Άννας Κορακάκη στη Δράμα - Δείτε για ποιον λόγο

Την αποθέωση γνώρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, όπου εκατοντάδες πολίτες της Δράμας που ηταν συγκεντρωμένοι στο κέντρο της πόλης την υποδέχθηκαν κρατώντας πανό και κλαδιά ελιάς, ενώ φώναζαν ρυθμικά το όνομά της.

Κανείς επίσημος δεν πήγε στην υποδοχή της, ύστερα από αίτημα της ίδιας.

«Θέλω να το γιορτάσω με όσους με στήριξαν από την ημέρα που ξεκίνησα και θα εξακολουθήσουν να με στηρίζουν πραγματικά» δήλωσε με νόημα σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Παραμένει το αλαλούμ με τις αποδείξεις: Ποια σενάρια επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο για την συγκέντρωση αποδείξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα συγκέντρωσης αποδείξεων μέσω καρτών δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν τον Οκτώβριο.

Το οικονομικό επιτελείο μελετά δύο σενάρια για το φετινό χτίσιμο του αφορολογήτου με αποδείξεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

ΕΝΦΙΑ: Ιανουάριο η δήλωση αγροτεμαχίων στο Ε9. Τι πρέπει να δηλωθεί

Στις αρχές του νέου έτους θα κληθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν πρόσθετα στοιχεία για τα αγροτεμάχια που κατέχουν. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το 2017 τα αγροτεμάχια θα συνυπολογισθούν κανονικά στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο έντυπο περιουσιακής κατάστασης (Ε9). Αμέσως μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων θα υποχρεωθούν να συμπληρώσουν νέα στοιχεία στο έντυπο Ε9 προκειμένου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να καταφέρει να υπολογίσει τον φόρο.

Μισθοί ''πρόκληση'' στην Ελλάδα της κρίσης-Αυξήσεις 90% στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Μισθοί ''πρόκληση'' στην Ελλάδα της κρίσης-Αυξήσεις 90% στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Επιστήμονες και πτυχιούχοι στη Ελλάδα δουλεύουν για λιγότερο από 600 ευρώ την ίδια ώρα, στελέχοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα δουν τους μισθούς να εκτοξεύονται.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.