Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 27-7-2016



Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στη Θεσσαλία, Ήπειρο και κεντρική και δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και τη Θράκη.

Χωρίς λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ύστερα από απόφαση Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, ενώ 24 απεργία θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή.
Όπως αναφέρει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται εξαιτίας της μη καταβολής της μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2016.

Το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πιο είναι το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου Πελάγους, το οποίο δεν έχει κατοίκους;

Είναι το νησί Πολύαιγος που έχει έκταση 17 τ.χλμ. και βρίσκεται δίπλα από τα νησιά της Μήλου (6χλμ) και της Κιμώλου (2 χλμ). Έχει μέγιστο μήκος 6 χλμ και πλάτος 4 χλμ, ενώ η περίμετρός του είναι περίπου 27 χλμ.

Πώς ένα βιβλίο σώζει μια ζωή

vivlia_19
Μου εξιστορούσε φίλος εκδότης ότι πριν από περίπου δεκαπέντε, ίσως δεκαεπτά χρόνια δέχτηκε μια μέρα στο γραφείο του την επίσκεψη ενός καλοβαλμένου άντρα γύρω στα πενήντα, ο οποίος, ευγενικά, ζήτησε να τον ακούσει για λίγο, ζητώντας συγγνώμη εάν αφαιρούσε τον πολύτιμο χρόνο του.
Βεβαίως και τον καλωσόρισε. Αμήχανα και με πολλούς κόμπους στη φωνή ο επισκέπτης άρχισε να του διηγείται τι του είχε συμβεί το τελευταίο διάστημα. Είχε χάσει τη δουλειά του· τα χρέη τον έπνιγαν.

Στη γιορτή της Δημοκρατίας η εορτάζουσσα απουσίαζε...

Κατά μία εκδοχή είχε πάει να κυνηγήσει πόκεμον στο Σύνταγμα.
Κατά μία άλλη, αυτοί που είχαν μαζευτεί στο Σύνταγμα δεν κυνηγούσαν πόκεμον αλλά την Δημοκρατία, εκεί που θεάθηκε για τελευταία φορά πριν 6-7 χρόνια.

Άλλοι πάλι λένε πως
έφυγε γκασταρμπάϊτερ στην Ευρώπη ψάχνοντας να βρεί δουλειά,
..αλλά δημοκρατίες δεν χρειάζονται και δεν χωρούν πιά στην "Ένωση", οπότε μάλλον θα την έκανε για την χώρα του Κιμ.

ΕΝΦΙΑλτης και πληρωμές

Που είχαμε μείνει;
Α, ναι, στον καταργημένο ΕΝΦΙΑ, του οποίου οι λυπητερές θα μας έρθουν αυτές τις μέρες, και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε, για να βρούμε λεφτά να πληρώσουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΑΜΕ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΙΑ!

Πρόστιμα φωτιά σε ισχύ απο την εφορία για τις αποδείξεις

Πρόστιμα φωτιά σε ισχύ απο την εφορία για τις αποδείξεις
Σε ισχύ τέθηκαν από την Δευτέρα  τα νέα αυξημένα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων τα οποία ανέρχονται κατά ελάχιστο σε 250 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο για επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και 500 ευρώ για επιχειρήσεις με διπλογραφικό σύστημα.

Ποιες δράσεις του ΕΣΠΑ θα προκηρυχθούν ώς το τέλος του έτους



  • Στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, τα χρήματα που θα κατευθυνθούν στην οικονομία μέχρι το τέλος του έτους αλλά και στον νέο αναπτυξιακό φορέα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
«Για το 2016, στόχος μας είναι να.. κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία 6,75 δισ. συνολικά μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πώληση φαρμάκων ...και από τα παντοπωλεία.



  • Χωρίς την παρουσία φαρμακοποιού θα διατίθενται τα σκευάσματα
  • Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΦΣΘ

 Φάρμακα από σουπερμάρκετ και παντοπωλεία θα αγοράζουν οι έλληνες πολίτες. Πρόκειται για 216 φάρμακα γενικής διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ), τα οποία ανήκουν στην.. κατηγορία των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ).

Η μεγάλη «σφαγή» στις επικουρικές συντάξεις από τις 2 Αυγούστου -Τον Σεπτέμβριο η δεύτερη φουρνιά

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μειωμένες τις συντάξεις τους στις 2 Αυγούστου, όταν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, καθώς πέφτει το πρώτο «μαχαίρι» και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούνιο.

Η δεύτερη δόση των συνταξιούχων που θα υποστούν τις μειώσεις που νομοθετήθηκαν με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο θα φανεί στις συντάξεις που θα καταβληθούν στις 2 Αυγούστου.

Εκτός ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια - Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δόση



Σε 5 δόσεις και από τέλος Σεπτεμβρίου η καταβολή του φόρου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, μετά από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι:

Εορτή της Αγίας Παρασκευής

Εορτή της Αγίας Παρασκευής
Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμά σήμερα, 26 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 - 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/7/2016

       

                       
                      
         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.