Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 21-7-2016



Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν λίγες καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Κεντρικής Πελοποννήσου. Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα παρουσιάσει μικρή εξασθένηση.

Από σήμερα διαθέσιμα τα μηχανογραφικά στους υποψήφιους



Πρόσβαση στο μηχανογραφικό τους έχουν από την Τετάρτη 20 Ιουλίου, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ειδικότερα, επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική διεύθυνση:https://exams.it.minedu.gov.gr/ και χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό, μπορούν να βλέπουν, να αποθηκεύουν ή να εκτυπώνουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού τους δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της γλιστρίδας


gt8y

Έχει επουλωτικές ιδιότητες και πολλά Ω3 λιπαρά ευεργετικά για την καρδιά και αντικαρκινικής δράσης.
Η γλιστρίδα είναι ένα… ευεργετικό ζιζάνιο. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στη διατροφή στις αγροτικές περιοχές και όχι μόνο. Έχει ιδιαίτερη γεύση είναι πολύ ωφέλιμη και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Από πού προήλθαν τα σήματα κάθε μάρκας αυτοκινήτου;

Κι όμως η κάθε μάρκα αυτοκινήτου έχει τη δική της μικρή ιστορία για το πώς επέλεξε το λογότυπό της, με το οποίο είναι γνωστή στο κοινό.

Παρακάτω θα δείτε μία λίστα με τις πιο διάσημες μάρκες και τα λογότυπά τους…

ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΟΠΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓOΥΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ!



Σε περίπου πέντε τρισεκατομμύρια υπολογίζονται οι γόπες από τσιγάρα που πετιούνται κάθε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους του πλανήτη, στο χώμα, στις θάλασσες και γενικώς οπουδήποτε, εκτός από τα τασάκια...
Μια νέα ιρανική επιστημονική μελέτη προειδοποιεί ότι τα μέταλλα που περιέχονται σε αυτές τις γόπες, αποτελούν απειλή για το περιβάλλον και μπορεί να εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα, με τελική κατάληξη τους ανθρώπους.

Πότε διαγράφονται τα χρέη προς την εφορία – Τι αναφέρει εγκύκλιος της ΓΓΔΕ

xrei41_430876839
Εγκύκλιο σχετικά με το πότε οι οφειλές προς την εφορία χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης και διαγράφονται από τις λίστες οφειλετών, καθώς και όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη διαδικασία, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι συμβεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης αν:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ; Η θέση του αντίχειρα όταν σταυρώνετε τα χέρια δείχνει…

Καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα μπροστά σε ένα τραπέζι ή ένα γραφείο και χαλαρώστε…


Ακουμπήστε τα χέρια σας στην επιφάνεια που βρίσκεται μπροστά σας και, χωρίς να το πολυσκεφτείτε, πλέξτε τα δάχτυλα των δύο χεριών σας μεταξύ τους.Μετά κοιτάξτε τους αντίχειρες των χεριών σας.

Δημοτική Αστυνομία - Αποδεσμεύσεις προσωπικού από τα καταστήματα κράτησης

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης θα αποδεσμευτούν σταδιακά, προκειμένου να
επιστρέψουν στους δήμους και να ξεκινήσει η διαδικασία επανασύστασης και λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό διαβεβαίωσαν  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρστόροφος Βερναρδάκης

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ θα προκηρυχθούν το φθινόπωρο


oaed_24_0.jpg

Tον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τέσσερα ακόμα προγράμματα για νέες θέσεις εργασίας, υποστήριξης της απασχόλησης σε Κοινωνικές  Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για ανέργους και ΑμΕΑ και νεανικής επιχειρηματικότητας. Τα τρία από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα προκηρυχθούν τον Σεπτέμβριο και το ένα τον Οκτώβριο.

Γνωρίστε το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής (Φώτο)

Χάρτης της ΣιθωνίαςΔείτε εδώ όλες τις περιοχές




Όλοι οι δρόμοι οδηγούν ....Θεσσαλονίκη !!!

post-feature-image

Αν μπορούσα να περιγράψω την Θεσσαλονίκη με μία λέξη θα την ονόμαζα αγάπη. Ή μάλλον έρωτα. Ή μάλλον και τα δύο. Είναι τόσες οι λέξεις με τις οποίες θέλω να την χαρακτηρίσω και τόσα τα λόγια που θέλω να γράψω γι’αυτήν.

Μειωμένα πρόστιμα, έκπτωση στο παράβολο και περισσότερες δόσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Μειωμένα πρόστιμα για οικονομικά ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού, γενναία περικοπή του παραβόλου για την αρχική δήλωση στο πρόγραμμα τακτοποίησης, αύξηση των δόσεων καταβολής των προστίμων και υποχρέωση διενέργειας αντισεισμικού ελέγχου του οικήματος θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση εντός του Αυγούστου, ώστε να ψηφιστεί το φθινόπωρο από τη Βουλή.

Τι κάνει ορισμένους ανθρώπους πιο… θελκτικούς στα κουνούπια



Το έχουμε όλοι ζήσει σε κάποια φάση της ζωής μας, έρχεται και η επιστήμη να το επιβεβαιώσει: υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι γίνονται πιο εύκολα “στόχος” των ενοχλητικών κουνουπιών.
Δείτε μερικές αλήθειες επάνω στο θέμα... κουνούπια, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αφού έχουν επιβεβαιωθεί με συγκεκριμένες έρευνες.

Capital controls: Πώς διαμορφώνεται το όριο αναλήψεων

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την εισήγηση που είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χαλάρωση των capital controls.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, πρόκειται για το πακέτο που είχε προαναγγείλλει την προηγουμένη εβδομάδα στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/7/2016

         

                       
                      
         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.