Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 21-7-2016



Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν λίγες καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Κεντρικής Πελοποννήσου. Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα παρουσιάσει μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 21 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε μέτριους 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.
Στην Αττική αναμένεται καλός καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ανατολικά ορεινά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου