Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Δευτέρα 18-7-2016



Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες, παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 31, στην κεντρική και νότια από 14 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 και στην Κρήτη από 20 έως 30.

Το να γερνάς είναι αναπόφευκτο, να μεγαλώνεις είναι προαιρετικό

Το να γερνάς είναι αναπόφευκτο, να μεγαλώνεις είναι προαιρετικό
Πρώτη μέρα στο Πανεπιστήμιο. Ο καθηγητής, αφού μας συστήθηκε και μας καλωσόρισε, πρότεινε να γνωριστούμε μεταξύ μας, πλησιάζοντας κάποιον συμφοιτητή που μας ήταν εντελώς άγνωστος.
Σηκώθηκα να ρίξω μια ματιά, όταν ένιωσα ένα απαλό χτύπημα στον ώμο. Γύρισα. Η ακτινοβολία ενός ζεστού διάπλατου χαμόγελου έκανε ολόκληρη τη μικροσκοπική παρουσία της να λάμπει.

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι μια απόλαυση που περιμένουν οι περισσότεροι όλο το χειμώνα.
Ωστόσο ακόμη και εκεί πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί υπάρχουν αναπάντεχοι κίνδυνοι ιδιαίτερα για τα παιδιά. Ένας από αυτούς για παράδειγμα είναι το τσίμπημα τσούχτρας καθώς αυτές προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα άλλοτε πιο ήπια και άλλοτε πιο έντονα.

Όσοι γελούν δυνατά πέρασαν δύσκολα

gelio
Τους βλέπεις να γελούν δυνατά, κάνουν θόρυβο από μακριά και πολύ πιθανόν να σε παρασέρνουν στο ρυθμό τους. Το γέλιο τους βαθύ και γάργαρο, σε κάνει να θυμάσαι πως κάπου εκεί έξω υπάρχει ευτυχία και χαρά. Ή απλώς πως κάπου εκεί, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να δουν την ευτυχία στο καθετί.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι ανεβαίνουν μισθολογικό κλιμάκιο και παίρνουν αύξηση


Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι ανεβαίνουν μισθολογικό κλιμάκιο και παίρνουν αύξηση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4405/2016 που περιλαμβάνει την τροπολογία την οποία συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων κερδίζουν μισθολογικό κλιμάκιο.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία η οποία ενσωματώθηκε ως άρθρο δεύτερο στο νομοσχέδιο «Κύρωση της Απόφασης του Συμβουλίου 2014/335/ΕΕ, Ευρατόμ για το Σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που ψηφίσθηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προβλέπεται ότι:

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια


To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.
Στο μεταξύ 4 άνδρες από το περιβάλλον του Τυνήσιου δράστη της επίθεσης στη Νίκαια συνελήφθησαν,όπως έγινε γνωστό το Σάββατο το πρωί, από γαλλική δικαστική πηγή.

«Τι σημαίνει και για Ελλάδα η απόπειρα πραξικοπήματος»

«Τι σημαίνει και για Ελλάδα η απόπειρα πραξικοπήματος»Ο υποστράτηγος ε.α. Ιπποκράτης Δασκαλάκης, διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (rafaelmarippo@yahoo.gr), αναλύει την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία για τους αναγνώστες του TRIBUNE:

Πόσo νερό να πίνουμε τις ζεστές μέρες.


Η αφυδάτωση αποτελεί επικίνδυνη κατάσταση για τον οργανισμό και οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων η υψηλή θερμοκρασία, η άσκηση ή η χειρωνακτική εργασία σε συνθήκες καύσωνα, η υπερβολική εφίδρωση αλλά και το γεγονός ότι στερηθήκαμε για αρκετές ώρες το νερό. 

Χαλκιδική: Drone μας ξεναγεί στις ομορφιές του πρώτου ποδιού

''Σαν κι αυτή δεν έχει'' και κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού έχει την τιμητική της.
Ο Markos Vaxevanopoulos και το aerial.gr κατέγραψαν με drone τα μέρη της Κασσάνδρας, του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής και όσοι δεν βρέθηκαν εκεί για βουτιές παίρνουν μια γεύση.
Δείτε το:

Όχι πάνω από 1,5 ώρα τη μέρα στο διαδίκτυο τα παιδιά.




  • Το πολύ 1,5 ώρα ασχολίας στο διαδίκτυο, για μεγάλους και παιδιά, το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, προτείνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςπαρέχοντας συμβουλές για τη ραγδαία αύξηση της χρήσης μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δικαιούνται 50% έκπτωση, ποιοι πλήρης απαλλαγή

Τις εξαιρέσεις από τις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ για τους κοινωνικά ασθενέστερους αυξάνει το υπουργείο Οικονομικών αφού με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ πολύτεκνοι ή νοικοκυριά με ανάπηρα μέλη χάνουν την έκπτωση αν δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι σήμερα, τη φορολογική τους δήλωση.

Ηδη το μίνι φορολογικό που κατατέθηκε χθες μέσα στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων καταργεί την κατά περίπτωση έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ που προβλέπεται για ασθενείς οικονομικά ομάδες κατά 50% αν το νοικοκυριό που ευεργετείται από την έκπτωση εμφανίζει εισόδημα από τόκους πάνω από 300 ευρώ.

Η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις Σποράδες και το 2017



Η σημαντική ανταπόκριση του κόσμου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες οδήγησε την εταιρεία Hellenic Seaways στην απόφαση να συνεχίσει και του χρόνου τα δρομολόγια. Αυτό ανακοινώθηκε, χθες, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και του αντιδήμαρχου Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα.

Ιστορική δικαίωση: Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!

Η προσπάθεια ετών, από πολλούς ανθρώπους, για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO είχε αίσιο τέλος. Η Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 είναι ιστορική ημέρα για τον Δήμο Καβάλας, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Ελλάδα. Στην Κωνσταντινούπολη, η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την ελληνική υποψηφιότητα και ενέταξε τους Φιλίππους στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/7/2016

          

                       
                              
            Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.