Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις Σποράδες και το 2017



Η σημαντική ανταπόκριση του κόσμου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες οδήγησε την εταιρεία Hellenic Seaways στην απόφαση να συνεχίσει και του χρόνου τα δρομολόγια. Αυτό ανακοινώθηκε, χθες, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και του αντιδήμαρχου Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα.

Ο κ.Πέγκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" με τη Νικόλ Καζαντζίδου, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη "κρατάει" γερά και αποδεικνύει "την ανθεκτικότητά της ως προορισμός καθώς η πόλη έχει μπει πια δυναμικά στον παγκόσμιο και διεθνή τουριστικό χάρτη".
Την ίδια ώρα δυστυχώς, όπως ανέφερε, στην Πιερία και τη Χαλκιδική σημειώνεται πτώση στον τουρισμό της τάξεως 10-15%, σύμφωνα με τα στοιχεία των ξενοδόχων.
"Στη συνάντηση που είχαμε, χθες, με τα τουριστικά γραφεία της πόλης, που ασχολούνται με τον λεγόμενο εισερχόμενο τουρισμό, θελήσαμε να ετοιμαστούμε για του χρόνου, προκειμένου να δημιουργηθούν 'πακέτα' και για ξένους από την ευρύτερη περιοχή άλλα και από πιο μακριά, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τη σύνδεση με τα νησιά Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο" σημείωσε ο κ.Πέγκας.
Η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες τέθηκε σε λειτουργία στις 16 Ιούνη. Τα μέχρι τώρα στοιχεία έδειξαν ότι η γραμμή αποδεικνύεται βιώσιμη. "Ο στόχος με τα νέα πακέτα που σχεδιάζουμε είναι εκτός από βιώσιμο, το συγκεκριμένο δρομολόγιο να γίνει και κερδοφόρο για την εταιρεία Ηellenic Seaways, που επενδύει στη Θεσσαλονίκη και την περιοχή μας" πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.
Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα, ότι μόνο το πρώτο 15νθήμερο μετέβησαν στην Αλόννησο -που είναι το μικρότερο νησί του συμπλέγματος- 466 άτομα.
Είπε ακόμη ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης ενδεχομένως να συμβάλει στη μείωση του εισιτηρίου και ανακοίνωσε ότι θα δρομολογηθεί πιλοτικά η γραμμή για το βόρειο Αιγαίο, μία φορά την εβδομάδα, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "αν παρακολουθήσει κανείς τις νέες άγονες γραμμές των αεροπορικών συνδέσεων που θα επιδοτηθούν και θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα θα δει ότι μερικές φόρες πραγματικά δεν συμφέρει να υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς θα ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο οικονομικά με το αεροπλάνο" τόνισε.
Ο κ. Πέγκας επεσήμανε επίσης ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύνδεση με τη Σμύρνη. "Υπήρξαν θετικές εξελίξεις όσο ήταν πρωθυπουργός ο κ.Νταβούντογλου, τώρα έχουν παγώσει λίγο τα πράγματα, μια και στη Σμύρνη δεν κατεβαίνει το κόστος ελλιμενισμού, το οποίο είναι πάρα πολύ υψηλό για τα ελληνικά πλοία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψουμε, διότι η σύνδεση με τη Σμύρνη θα δώσει πολύ μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάσα στη Θεσσαλονίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου